Από το 1998 πιθανό σενάριο ελληνοτουρκικού πολέμου με… αρκετή cia!


Από τους πιο γνωστούς δημοσιογράφους-αρθρογράφους της Τουρκίας είναι ο Enis Berberoğlu της Hürriyet, κεμαλικών πεποιθήσεων, αντιπρόεδρος του Λαϊκού κόμματος.


Σήμερα βρίσκεται στις φυλακές γιατί καταδικάστηκε επειδή είχε αποκαλύψει τα κομβόι βοήθειας της ΜΙΤ προς τους Τζιχαντιστές στην Συρία. Παρ όλα αυτά εξακολουθεί να γράφει και να είναι από τους κυριότερους αρθρογράφους της Hürriyet.

Στις 4 Μαΐου του 1998 είχε παρουσιάσει ένα σενάριο ελληνοτουρκικού πολέμου, το οποίο ήταν μέρος ενός σφοδρού ψυχολογικού πολέμου, ένας τομέας στον οποίο η Τουρκία δίνει πάντα μεγάλο βάρος.


Το ενδιαφέρων σε αυτό το σενάριο εκτός των άλλων ήταν ότι εμπλέκονταν η CIA, ενώ αποκαλύπτονταν με χαρακτηριστικό τρόπο οι άμεσοι στρατηγικοί στόχοι της Τουρκίας. Αξίζει να δούμε που «άρχιζε» και που «τελείωνε» για να καταλάβουμε τι πιστεύει και σήμερα και πως περίπου κατευθύνεται κατά καιρούς η τουρκική κοινή γνώμη ενάντια στη χώρας μας.


Έγραφε λοιπόν ο Μπερμπέρογλου: «Το ότι η Ελλάδα έχει βοηθήσει το PKK στέλνοντας απόστρατους αξιωματικούς στην κοιλάδα Μπεκαά του Λιβάνου, αυτό έχει ομολογηθεί και από τον αρχηγό του PKK Αμπτουλάχ Οτσαλάν (;). Ακόμα είναι φανερό τα κρυφά (;) στρατόπεδα εκπαίδευσης «τρομοκρατών» στο Ελληνικό έδαφος όπου παρέχεται κάθε δυνατή βοήθεια. Γι’ αυτό δεν έχει καμία άξια, το ότι επίσημα η Ελλάδα αρνείται να δώσει επίσημα άδεια ίδρυσης γραφείων του PKK την στιγμή που εξοπλίζει και χρηματοδοτεί κάθε μορφής δραστηριότητας του. Αυτές οι ενδείξεις σχετικά με το PKK, οδηγούν σε νέα αιτία πολέμου μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας».

Και προχωράει ο Μπερμπέρογλου με …οδηγό την CIA. «Τον τελευταίο χρόνο (1997-98), σύμφωνα με αναφορά της CIA είχαν γίνει γνωστές ορισμένες εκδοχές για πιθανή εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας: α) Σε περίπτωση έκρηξης κάποιου θερμού επεισοδίου, η Ελλάδα μπορεί να συγκεντρώσει αμέσως 300.000 στρατό κατά προσέγγιση, ενώ η Τουρκία με πολύ περισσότερο νέο πληθυσμό μπορεί να παρατάξει περίπου 2.000.000 έτσι η αναλογία είναι 7 προς 1 υπέρ της Τουρκίας. β) Το κυριότερο πεδίο σύγκρουσης ενός ελληνοτουρκικού πολέμου είναι κατά τους Αμερικανούς, η Θράκη. Η Τουρκία πραγματοποιεί ολομέτωπη επίθεση στην γραμμή του Έβρου με τανκς και βαρύ πυροβολικό.

Οι ελληνικές δυνάμεις αποσύρονται και οχυρώνονται στην γνωστή γραμμή άμυνας που είναι στην οδό Θεσσαλονίκης-Αθήνας έξω από την Λάρισα, (προφανώς θα εννοεί τα Τέμπη). Την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση το… σκάει στην Κρήτη. γ) Από τις πρώτες ώρες του πολέμου, τουρκικοί πύραυλοι εδάφους εδάφους και το τουρκικό πυροβολικό βάλλει κατά των ελληνικών νησιών που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τις τουρκικές ακτές. Σε λίγο χρονικό διάστημα σπάει κάθε αντίσταση στα νησιά αυτά από το συνεχές σφυροκόπημα. δ) Η Ελλάδα, μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις ρίχνει την αεροπορία της και τον στόλο της για να παρεμποδίσει τις Τουρκικές δυνάμεις να κάνουν απόβαση.

Σ’ αυτό το σημείο υπάρχει η πιθανότητα μεγάλων απωλειών και από τις δυο πλευρές. Σύμφωνα με την αναφορά της CIA, η Ελλάδα θα κινηθεί κυρίως προς τις εξής κατευθύνσεις : α) Να μπορέσει να σταματήσει την Τουρκική προέλαση στην Θράκη. β) Να λάβει άμεσα μέτρα για να αποτρέψει την κατάληψη των νησιών από τον τουρκικό στρατό και, γ) Εφορμώντας από τις αεροπορικές βάσει του κεντρικού Αιγαίου με τα Mirage, Fantom και τα A-7 Corsait, να επιτεθεί και να βομβαρδίσει σε βάθος στην Ανατολία τις εγκαταστάσεις του Τουρκικού στρατού».

Ο Τούρκος δημοσιογράφος συνέχιζε και σε αλλά ενδιαφέροντα συμπεράσματα. «Ο πληθυσμός της Ελλάδας και η οικονομική κατάσταση της έχοντας αντιμέτωπο τον όγκο και τις μεγάλες εφεδρείες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, δεν της επιτρέπει για πόλεμο μακράς διαρκείας. Συνεπώς ο στόχος των Ελλήνων είναι ο πόλεμος αστραπή δηλαδή πόλεμος που να έχει την μικρότερη δυνατή διάρκεια. Στη συνέχεια η Ελλάδα θα προσπαθήσει να κινητοποιήσει τους δυο μεγάλους διεθνείς οργανισμούς όπου ανήκει, δηλαδή την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, για να ασκήσει διπλωματική πίεση κατά της Τουρκίας. Μια γεύση από τις ελληνικές μεθόδους παίρνει τώρα, (1998), η Τουρκία που βλέπει την Ευρωπαϊκή Ένωση να χρησιμοποιείται από την Ελλάδα σε βάρος της Τουρκίας.»

Και ο Ενίς Μπερμπέργολου καταλήγει σε ένα «ιστορικό» όπως το ονομάζει δίδαγμα που η Ελλάδα φαίνεται να το έχει ξεχάσει και που σήμερα το επαναλαμβάνουν συνεχώς διάφοροι Τούρκοι πολιτικοί. «Το 1920 οι Έλληνες, που είχαν γίνει όργανα της Δύσης, είχαν αποβιβαστεί στην Σμύρνη και προχώρησαν στο εσωτερικό της Μικρής Ασίας. Όλοι γνωρίζουν την μεγάλη ήττα που υπέστησαν κατόπιν». Το ίδιο προσθέτει πως έγινε και την Κύπρο που οι Έλληνες δεν έχουν αποδεχτεί μέχρι σήμερα την «ειρηνική» επιχείρηση των Τούρκων στο νησί. «Θα δώσουμε μια συμβουλή στους γείτονες μας. Συνεχίζοντας τα πισώπλατα χτυπήματα εναντίον μας, και την δικιά τους την υπόληψη βλάπτουν, αλλά και την δικιά μας υπομονή εξαντλούν».

Αυτά από ένα υποτίθεται προοδευτικό Τούρκο δημοσιογράφο. Το χαρακτηριστικό ήταν πως εκείνες τις μέρες στον τουρκικό τύπο προβάλλονταν και το δημοσίευμα της «Turkish Daili News», που παρουσίαζε πρόσφατη μελέτη του γνωστού «Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών της Μασαχουσέτης». Βάσει της μελέτης αυτής, η Τουρκία μπορεί να κερδίσει ένα πόλεμο στην Κύπρο σε τρεις μέρες, ενώ με την Ελλάδα σε έξη το πολύ μέρες. Φυσικά όλα αυτά λειτουργούσαν σαν μια μορφή ψυχολογικού πολέμου και ψυχολογικής προετοιμασίας για τον «περίπατο» που πιστεύουν πως θα κάνουν οι Τούρκοι σε περίπτωση έκρηξης ελληνοτουρκικού πολέμου.

Αλλά η πραγματικότητα θα είναι …

nikosxeiladakis

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr
 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ # LANGUAGES # ΠΡΟΤΥΠΟ # ΚΕΝΤΡΟ # ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ # ΞΕΝΩΝ # ΓΛΩΣΣΩΝ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ # Εκπαιδευτήρια # Ξένες # Γλώσσες # Φροντιστήρια # Ξένων # Γλωσσών # Κέντρα # Ηλιούπολη # Αργυρούπολη ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ, ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ, ΕΔΩ ΚΑΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ: ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ # Παιδικοί # Σταθμοί # Ιδιωτικά # Εκπαιδευτήρια # Κέντρα SO EASY (ΚΑΤΣΙΑΟΥΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Α.)#ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ # ΓΛΥΦΑΔΑ # ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ GREEK EUROPEAN FUTURE ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ TOEIC, TOEFL, IELTS  ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ: ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 40, 210 9642517 ,210 9633832 ΓΛΥΦΑΔΑ - ΆΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΟΥ ΚΕΡΑΝΗ #ΓΙΑΤΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ KSPORTS CLUB «KALOUDIS SPORTS CLUB» 24 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ (ΤΣΕΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ): Εδώ και 24 χρόνια βάζουμε βάσεις στην σύγχρονη παιδεία ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ, Ε.Β.Ε Το Ιδιαίτερο: FUN2LEARN - ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

JOY > FLOWERS > ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ> ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΑ > ΣΤΟΛΙΣΜΟΙ > ΓΑΜΩΝ> ΒΑΠΤΙΣΗΣ EAK > SERVICE: ΕΑΚ > ΈΚΔΟΣΗ > ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ > ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ > ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ > ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ > ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ > ΧΡΗΣΤΟΣ> ΤΑΣΟΣ > ΔΗΜΗΤΡΗΣ > KORILLIS > COMPUTING > LAPTOP >TAMPLETS > SMART > SMARTPHONE> SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ RENT A CAR ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Laptopgenius > service> smartphone> iphone> samsung> service >Επισκευή > Υπολογιστών > laptop

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ ΙΩΑΝΝΑ > ΑΓΓΕΛΙΚΗ > ΖΕΡΝΟΥ > ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ> ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ >
Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
  Blogger Comment
  Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου