Στρατηγική Αμυντική Συμφωνία Τουρκίας-Αλβανίας-Σκοπίων: Διπλό Χερσαίο Μέτωπο Και Επίθεση Στο Αιγαίο;

Πρωτοφανή κινητικότητα καταγράφεται στις σχέσεις της Τουρκίας με την Αλβανία και τα Σκόπια. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν κάλεσε και την Υπουργό Άμυνας της Αλβανίας μετά από την Υπουργό Άμυνας των Σκοπίων! Και το ερώτημα είναι τι συμβαίνει; Γιατί ακούγεται για αμυντική συμφωνία Τουρκίας-Αλβανίας-Σκοπίων.Μεγάλη ανησυχία προκαλεί και η δήλωση-αποκάλυψη του Σ.Θεοδωράκη, πως ο Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τον Ζόραν Ζάεφ αεροπορική βάση στα Σκόπια κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες είχε ζητήσει και από την Αλβανία!

«Θα επιτρέψουμε να έχουμε και στα βόρεια σύνορά μας τουρκική βάση τόσο κοντά στην Θεσσαλονίκη;» αναρωτήθηκε.

Αν βρίσκονται επί τάπητος, αμυντικές συμφωνίες Τουρκίας-Σκοπίων-Αλβανίας τέτοιας στρατηγικής φύσεως τότε μάλλον ο Ερντογάν σχεδιάζει κάτι πολύ μεγαλύτερο από ένα απλό θερμό επεισόδιο τύπου Ιμίων…

Ολοκληρωτική περικύκλωση και γενικευμένη σύρραξη έχει στο μυαλό του.

Μήπως έθεσε θέμα ενεργοποίησης και αποστολής δυνάμεων-οπλισμού σε UCK-UCC;

Μήπως η Τουρκία σχεδιάζει διπλή χερσαία εισβολή με ταυτόχρονη επίθεση στο Αιγαίο βλέποντας την λειψανδρία μας;

Την αρχή έκανε η υπουργός Άμυνας των Σκοπίων, Radmila Şekerinska, η οποία μετέβη εκτάκτως στην Άγκυρα όπου και συναντήθηκε με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ αλλά και τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας (εικόνες παρακάτω)

Όπως αναφέρουν τα τουρκικέ ΜΜΕ, η Σκοπιανή υπουργός Άμυνας συζήτησε την περαιτέρω στρατιωτική στήριξη της Τουρκίας στα Σκόπια σε θέματα οπλικών συστημάτων και χορήγησης κονδυλίων για την σκοπιανή άμυνα.

Από τουρκικής πλευράς η Τουρκία για άλλη μια φορά υποσχέθηκε στα Σκόπια την πλήρη στήριξη της Τουρκίας για την ένταξη τους στον ΝΑΤΟ αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς καμία αλλαγή του συνταγματικού τους ονόματος.

Μετά σειρά πήρε η Αλβανία. Την αρχή έκανε η Αλβανίδα Υπουργός Άμυνας και τώρα ο Πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία.

Παράλληλα με την επίσκεψη Ράμα στην Τουρκία το υποβρύχιο του Τουρκικού Ναυτικού TCG Preveze (S–353) επισκέφτηκε για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα το λιμάνι του Δυρραχίου στις 22 Μαρτίου επιβεβαιώνοντας τις καλές στρατιωτικές σχέσεις των δύο χωρών.

Αναφορικά με την επίσκεψη του Ράμα στην Άγκυρα ο Αλβανός πρωθυπουργός συζήτησε με τον Τούρκο Πρόεδρο την πρόοδο της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών την έναρξη των εργασιών κατασκευής του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου στον Αυλώνα το οποίο θα κατασκευάσει τουρκική εταιρεία καθώς και τα έργα τουρισμού και ενέργειας που θα υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια στην Αλβανία.

Επιπλέον οι δύο πολιτικοί ηγέτες συζήτησαν για τη βοήθεια της Τουρκίας προς την Αλβανία για την αντιμετώπιση των πλημυρικών φαινόμενων που πλήττουν την χώρα συχνά.

Αμέσως μετά ο Αλβανός πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα της αποζημίωσης των Τσάμηδων κατ’ απαίτηση όπως φαίνεται του Τούρκου σουλτάνου Ερντογάν , ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ενδεχομένως έχει ήδη επιλέξει και αεροδρόμια σε Σκόπια και Αλβανία για να μεταφέρει τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Χθες όλως τυχαίως ο Ράμα επισκέφθηκε την Άγκυρα όπου δήλωσε : «ότι η Τουρκία υποστηρίζει τη χώρα μας με ένα νέο πρόγραμμα κατά των πλημμυρών», μόνο που αυτό  αφορά ένα ολόκληρο σχέδιο της Άγκυρας στην χώρα αυτή.

Ο Έντι Ράμα, ο οποίος επισκέφθηκε την Τουρκία και είχε δείπνο εργασίας με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κύριο θέμα των συνομιλιών μεταξύ των δύο ανδρών, όπως έγραψε ο Ράμα στο «Twitter» ήταν η έναρξη των εργασιών για το Διεθνές Αεροδρόμιο στον Αυλώνα το οποίο θα κατασκευάσει τουρκική εταιρεία καθώς και έργα τουρισμού και ενέργειας.

«Δείπνο εργασίας με τον Πρόεδρος Ερντογάν, σχετικά με την πρόοδο της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, θα αρχίσουν τα έργα στο διεθνές αεροδρόμιο του Αυλώνα και η δημιουργία της Air Albania. Νέα έργα στον τομέα του τουρισμού και της ενέργειας, καθώς και την υποστήριξη της Τουρκίας με νέο πρόγραμμα κατά των πλημμυρών», γράφει ο Ράμα.

Αμέσως μετά και την μετάβαση του στα Τίρανα, σε συνέντευξη του σε ξένη εφημερίδα, ο Αλβανός πρωθυπουρνός Έντι Ράμα επαναφέρει το ζήτημα των Τσάμηδων.

Ο ίδιος τόνισε μιλώντας στους  Financial Times  πως ελπίζει ότι σύντομα θα υπάρξει μια συμφωνία με την Ελλάδα που θα λύνει τις διαφορές αναφορικά με την ΑΟΖ στο Ιόνιο αλλά και «αποζημίωση» για την περιουσία των Τσάμηδων.

«Ως το καλοκαίρι ελπίζω να λύσουμε τα πάντα», είπε προσθέτοντας ότι η χώρα του και η Ελλάδα είναι τεχνικά σε εμπόλεμη κατάσταση κάτι που έχει μείνει ως «κληρονομιά» από το β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Ετσι 70 χρόνια ιστορίας δεν θα είναι πλέον ένα εμπόδιο στο μονοπάτι προς το μέλλον», δηλώνει ο ίδιος.

Ο Ράμα κατηγόρησε και την Ρωσία λέγοντας :

«ότι η Μόσχα δεν εγκατέλειψε ποτέ τη γεωπολιτική σημασία της περιοχής – κάτι που δεν βλέπουν πολλοί στην ΕΕ, με εξαίρεση τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ”, σημείωσε. “Είναι τρελό να σκεφτόμαστε ότι τα δυτικά Βαλκάνια μπορούν να παραμείνουν στην άκρη».

Η ουσία σε όλα αυτά είναι ότι από «πίσω» είναι ο σουλτάνος, ο οποίος  δεν επιθυμεί καμία συμφωνία Αλβανών και Ελλήνων διότι πολύ απλά ο ίδιος θεωρεί την χώρα αυτή ως «προτεκτοράτο» στην νέα Οθωμανική αυτοκρατορία του .

Άλλωστε  η περιοχή της Βόρειας Αλβανίας , αυτόν τον  ρόλο διαδραμάτιζε στην πάλαι ποτέ εποχή των στυγνών και βάναυσων σουλτάνων.

Επίσης ο Ερντογάν δεν επιθυμεί διευθέτηση των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ υμών και των Αλβανών διότι επιθυμεί την εκμετάλλευση τους από τουρκικές εταιρείες.

Η νυν αλβανική ηγεσία ανταποκρίνεται μέχρι τώρα ως υποτελής στον Τούρκο σουλτάνο ενώ ετοιμάζει το άλλο ύπουλο σχέδιο της δημιουργίας της Τσαμουριάς σε συνεργασία με την δύση , σε μια προσπάθεια να υφαρπάξει έδαφος από τέσσερις χώρες (Ελλάδα, Μαυροβούνιο, Σκόπια και Σερβία). 


 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius > service> smartphone> iphone> samsung> service >Επισκευή > Υπολογιστών > laptop

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ ΙΩΑΝΝΑ > ΑΓΓΕΛΙΚΗ > ΖΕΡΝΟΥ > ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ> ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ >
Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου