Οι Τούρκοι «γράφουν κανονικά» τα ΜΟΕ και «δεσμεύουν» με «NAVTEX» μέχρι και την Εύβοια!


Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Oι Τούρκοι με θράσος συνεχίζουν την παραβίαση των ΜΟΕ (Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης) εν μέσω θέρους και πραγματοποιούν ασκήσεις σχεδόν όλον τον Αύγουστο σε μια μεγάλη περιοχή του κεντρικού Αιγαίου που βρίσκεται μεταξύ  μεταξύ Ψαρών, Σκύρου και Ευβοίας, η οποία βρίσκεται σε διεθνή ύδατα, αν και παραβιάζει τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, καθώς περιλαμβάνει εκτάσεις μεταξύ των 6 και 10 ναυτικών μιλίωνΤην δέσμευση οι Τούρκοι την ανακοίνωσαν μέσω παράνομης NAVTEX που εκδόθηκε από την Υδρογραφική Υπηρεσία Σμύρνης. H NAVTEX έχει εκδοθεί εδώ και αρκετές ημέρες αλλά από σήμερα τίθεται σε «ισχύ».

TURNHOS N/W        : 724/17

AEGEAN SEA

FIRING EXERCISE,

A) ON 24-27 AND 31 JUL 17 FROM 0500Z TO 1200Z,

B) ON 01-03, 07-10, 14-17, 21-24, 28, 29 AUG 17 FROM 0500Z TO 1200Z IN AREA BOUNDED BY;

38 45.00 N - 025 21.00 E
38 45.00 N - 024 52.00 E
38 18.00 N - 024 52.00 E
38 18.00 N - 025 21.00 E

CAUTION ADVISED.

Η Τουρκία παίζει πολύ καλά το παιχνίδι των εκδόσεων παράνομων NAVTEX όπου πρόσφατα ενέππλεξε και τους Αμερικανούς με παρουσία αμερικανικού πολεμικού σκάφους στην κυπριακή ΑΟΖ με αποτέλεσμα να αντιδράσει η κυπριακή Κυβέρνηση, η οποία προέβη σε διαβήματα στην αμερικανική Πρεσβεία στη Λευκωσία, αλλά και απευθείας στην Ουάσιγκτον και στο Πεντάγωνο.

Ζητήθηκαν εξηγήσεις για την παρουσία του αμερικανικού πολεμικού σκάφους στην Κυπριακή ΑΟΖ και την έκδοση τουρκικής Navtex με το επιχείρημα ότι το σκάφος θα ανέσυρε συσκευή από τον βυθό χωρίς να δοθούν άλλες εξηγήσεις.

Σύμφωνα μετον κυπριακό Φιλελεύθερο οι Αμερικανοί δικαιολογήθηκαν ότι δεν κάνουν άσκηση με την Τουρκία και ότι η παρουσία του αμερικανικού σκάφους έχει να κάνει με δικό τους αποκλειστικά θέμα.

Η αμερικανική Πρεσβεία στην Λευκωσία ενημέρωσε το κυπριακό ΥΠΕΞ ότι οι Αμερικανοί δεν ζήτησαν την έκδοση Νavtex από την Τουρκία. Η απάντηση θεωρήθηκε ως μια πρώτη θετική τοποθέτηση, ωστόσο αναμένονται περισσότερες εξηγήσεις από το αμερικανικό Πεντάγωνο που ήταν και ο αποδέκτης των διαβημάτων της κυπριακής διπλωματικής αντιπροσωπείας στην αμερικανική πρωτεύουσα.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ALONHSOS

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 
 DECOUPAGE πηγη lagos πηγη

 ΠΗΓΗ marascollectionsΚΟΡΙΛΛΗΣ πηγη car service πηγη


ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΜΗ ΦΙΛΗ


 πηγη PHGH


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYRShare on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.