Ανησυχητικά ευρήματα για την υπερθέρμανση της Γης


Σύμφωνα με δύο διαφορετικές έρευνες, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν στο περιοδικό Nature Climate Change, την Δευτέρα η θερμοκρασία της Γης θα σημειώσει αύξηση μεγαλύτερη των δύο βαθμών κελσίου μέχρι το τέλος του 21ου αιώνα.Οι δύο έρευνες ακολούθησαν διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης, με αποτέλεσμα το κοινό τους συμπέρασμα, να φαίνεται αναπόφευκτο.

Η μία έρευνα κατέληξε μετά από στατιστική ανάλυση των ήδη υπαρχόντων στοιχείων για τις εκκρίσεις επικινδύνων αερίων, στο συμπέρασμα πως υπάρχει μία συντριπτική πιθανότητα της τάξης του 95%, για αύξηση μεγαλύτερη των δύο βαθμών Κελσίου.

Τα αποτελέσματα της δεύτερης έρευνας ωστόσο, είναι ακόμα πιο ανησυχητικά, αφού σύμφωνα με τους ειδικούς, ακόμα και αν η καύση ορυκτών καυσίμων σταματούσε σήμερα, η αύξηση θα άγγιζε τους δύο βαθμούς, ενώ μετά από 15 ακόμα χρόνια χρήσης επικινδύνων για την ατμόσφαιρα καυσίμων, θα έφτανε τους 3 βαθμούς.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως και οι δύο έρευνες ολοκληρώθηκαν πριν από την απόφαση της Ουάσιγκτον να αποσυρθεί από τη συμφωνία του Παρισιού, που έχει ως στόχο να περιορίσει την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη.

Οι ειδικοί προειδοποιούν, επίσης για τις τραγικές συνέπειες που η αποτυχία της Συμφωνίας του Παρισιού μπορεί να έχει στην ανθρώπινη ζωή, αφού περιστατικά όπως άνοδος της στάθμης της θάλασσας, μαζικές εξαφανίσεις ειδών, μεγάλες περίοδοι ξηρασίας, συχνότερες πυρκαγιές καθώς και ελλείψεις πόσιμου νερού και καλλιεργειών, θα αυξηθούν πολύ σε συχνότητα.

Ακόμα, πολλοί στρέφουν το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας στην ραγδαία πτώση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων αφού, οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να πλήξουν την ποιότητα του αέρα και να οδηγήσουν σε μόλυνση νερού και καλλιεργειών από μικροοργανισμούς. 

Οι Thorsten Mauritsen και Robert Pincus, οι οποίοι διεξήγαγαν την δεύτερη έρευνα κατέληξαν σε άλλο ένα ενδιαφέρον συμπέρασμα: οι ωκεανοί, έχουν τη δυνατότητα να απορροφούν μεγάλες ποσότητες διοξειδίου, οι οποίες όμως φαίνεται σύμφωνα με τις προβλέψεις τους να μην είναι αρκετές για να επηρεάσουν την θερμοκρασία της Γης, για τα επόμενα 100 χρόνια.

Ερευνητές που συμμετείχαν και στις δύο έρευνες δηλώνουν πως η αλλαγή πολιτικής είναι κλειδί στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.

Ο Dargan Frierson, συγγραφέας της πρώτης έρευνας δηλώνει «Αν δεν ξεκινήσουμε να εργαζόμαστε γρήγορα, θα ήταν προτιμότερο να προετοιμαστούμε για τις συνέπειες της υπερθέρμανσης».

«Υπάρχουν μόνο δύο εναλλακτικές, για να αποφύγουμε την καταστροφή σε βάθος χρόνου: αύξηση των οικονομικών κινήτρων για την μείωση των καύσεων ορυκτών καυσίμων, και η επένδυση στην έρευνα για την τεχνολογική διόρθωση της κατάστασης», δήλωσε ο Dick Startz, οικονομολόγος και μέλος της ομάδας συγγραφής της δεύτερης έρευνας.

«Καμία από τις δύο εναλλακτικές δεν είναι φθηνές, αλλά και οι δύο είναι σίγουρα καλύτερες από την καταστροφή», πρόσθεσε ο Startz.


(Πηγή: CNN)Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ALONHSOS

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 
 DECOUPAGE πηγη lagos πηγη

 ΠΗΓΗ marascollectionsΚΟΡΙΛΛΗΣ πηγη car service πηγη


ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΜΗ ΦΙΛΗ


 πηγη PHGH


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYRShare on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.