Δημόσιες επενδύσεις αντί απολύσεων στο Δημόσιο προωθεί η Πορτογαλία

Η Μαρία Μαρκές, υπουργός Μεταρρυθμίσεων της Πορτογαλίας, υπεραμύνθηκε της πολιτικής της απέναντι στην κριτική του ΔΝΤ για καθυστερήσεις.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Η πορτογαλική κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν υπάρχει πλέον ανάγκη να περιορίσει και άλλο τον δημόσιο τομέα, δηλώνει η υπουργός Μεταρρυθμίσεων της χώρας Μαρία Λεϊτάο Μαρκές, σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Reuters.


Η Λισσαβώνα αναμένει ότι η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων θα ενισχυθεί περισσότερο από στοχευμένες επενδύσεις που έχουν εφαρμοστεί πρόσφατα, συγκριτικά με πιο σκληρές και ατελέσφορες μεταρρυθμίσεις του παρελθόντος. «Με το πρόγραμμα Simplex σκοπεύουμε να στηρίξουμε την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, καταπολεμώντας τη γραφειοκρατία που βλάπτει την αποδοτικότητά τους», επισήμανε η υπουργός Μεταρρυθμίσεων.
Η κ. Μαρκές είπε ότι οι νέες επενδύσεις στην τεχνολογία που δρομολογεί η κυβέρνηση θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να εξοικονομήσουν 1,3 δισ. ευρώ την περίοδο 2017-2020. Ηδη η απλούστευση των διαδικασιών του Δημοσίου, όπως η παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών στην πληρωμή λογαριασμών και φόρων, έχει περιορίσει κατά 560 εκατ. ευρώ τις δαπάνες που επωμίζεται το Δημόσιο. Ετσι, όπως δηλώνει η κ. Μαρκές, έχουν εξοικονομηθεί 470.000 εργατοώρες για τους δημοσίους υπαλλήλους.
Η υπουργός Μεταρρυθμίσεων της Πορτογαλίας απέρριψε την κριτική που ασκήθηκε πρόσφατα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και από ορισμένους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης για την απογοητευτική πορεία των μεταρρυθμίσεων στη χώρα. Αν το ΔΝΤ ικανοποιείται από υποσχέσεις, τότε είναι δικό του πρόβλημα, δήλωσε η υπουργός, προσθέτοντας ότι «για μένα οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να αποφέρουν απτά αποτελέσματα».
Η προηγούμενη κεντροδεξιά κυβέρνηση εφάρμοσε σκληρά μέτρα λιτότητας, στο πλαίσιο του δανειοδοτικού προγράμματος του ΔΝΤ και της Ε.Ε., από το 2011 έως το 2014. Παρ’ όλα αυτά, πολλές από τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάστηκαν για να μειωθούν ορισμένες κρατικές δαπάνες δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ.
Αρκετά μέτρα που θεωρούνταν σκληρά για τον δημόσιο τομέα ακυρώθηκαν από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση που ανέλαβε τα ηνία της χώρας στα τέλη του 2015.
«Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας δεν θεωρεί ότι οι μεταρρυθμίσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνον τη συρρίκνωση του Δημοσίου και την απόλυση υπαλλήλων του κράτους. Χρειαζόμαστε δημόσιες επενδύσεις», επισημαίνει η υπουργός στη συνέντευξή της στο Reuters.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ALONHSOS

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 
 DECOUPAGE πηγη lagos πηγη

 ΠΗΓΗ marascollectionsΚΟΡΙΛΛΗΣ πηγη car service πηγη


ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΜΗ ΦΙΛΗ


 πηγη PHGH


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.