Σουηδία: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης ο Ρ.Τ. Ερντογάν για εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας!

Βουλευτές από την Σουηδία κατήγγειλαν τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, πολέμου αλλά και γενοκτονίας.

Πέντε μέλη του Κοινοβουλίου κατέθεσαν αγωγή στον εισαγγελέα της Σουηδίας κατά του ρόλου του Ερντογάν στην αιματηρή σύγκρουση μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και των Κούρδων από το 2015.
Η καταγγελία είναι η πρώτη στην Σουηδία ενάντια σ’ έναν αρχηγό κράτους και επίσης απαριθμεί αρκετούς Τούρκους υπουργούς συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ. Εάν συνεχιστεί ο Ερντογάν θα μπορέσει να βρεθεί με ένταλμα σύλληψης στο όνομά του.
«Είμαστε 5 βουλευτές που χειρίζονται παράπονα [ζητώντας] τιμωρία για γενοκτονία, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και πολέμου», είπε η βουλευτής Αννίκα Λίλεμετς του Αριστερού κόμματος κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Στοκχόλμη.
Το πάντα κρίνονται από έναν νόμο που ψηφίστηκε το 2014 και δίνει στα δικαστήρια της χώρας την δυνατότητα να προεδρεύουν σε κάθε υπόθεση που αφορά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ανεξάρτητα τον τόπο που έλαβαν χώρα.
«Οποιοσδήποτε, που είναι σε θέση να καταστρέψει ολικά ή μερικά μια κρατική ή εθνοτική ομάδα ανθρώπων […] είναι ένοχος για γενοκτονία» αναφέρει χαρακτηριστικά η νομοθεσία.
Ο εισαγγελέας της Σουηδίας θα αποφασίσει εάν ξεκινήσει μια έρευνα κατά του Ερντογάν από την καταγγελία. Εάν αποφασίσει να συνεχίσει τότε θα μπορούσε να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον Τούρκο πρόεδρο.
Ο Καρλ Σλίχτερ των Πρασίνων τόνισε ότι ελπίζει και άλλα ευρωπαϊκά κράτη να ακολουθήσαν το βήμα της Σουηδίας με αντίστοιχες πράξεις.
«Εάν [ο Ερντογάν] εμποδιστεί στο να περιοδεύει στην Ευρώπη και να χειραγωγεί τις χώρες για να επιτύχει τον σκοπό του, τότε ελπίζω αυτό να επηρεάσει την πολιτική του», είπε.
πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ALONHSOS

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ
ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 
 DECOUPAGE πηγηpepper house lagos πηγη

 ΠΗΓΗ marascollectionsΚΟΡΙΛΛΗΣ πηγη car service πηγη


ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΜΗ ΦΙΛΗ


 πηγη PHGH


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.