Αριθμός 7: Το μυστήριο και η σύνδεσή του με κάθε Θρησκεία!

Αν σας ρωτούσαν ξαφνικά στο δρόμο ποιος είναι ο αγαπημένος σας αριθμός τι θα απαντούσατε; Έρευνες δείχνουν πως η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων θα ξεχώριζε το 7 από τα υπόλοιπα ψηφία. Αυτό όμως δεν μπορεί να είναι ένα τυχαίο γεγονός. Υπάρχουν συγκεκριμένα «μυστικά» που καθιστούν τον αριθμό 7 ως τον… αγαπημένο παγκοσμίως.Από τις θρησκείες μέχρι και τον… τζόγο, ο συγκεκριμένος αριθμός έχει μια μοναδική σημασία. Στην Κίνα ο αριθμός 7 θεωρείται τυχερός, καθώς η προφορά της λέξης ακούγεται παρόμοια με αυτή της «ζωής» αλλά και με της «έγερσης». Οι Κινέζοι πιστεύουν επίσης ότι αποτελεί σύμβολο συντροφικότητας και σύμπνοιας, οπότε εκλαμβάνεται ως ένα πολύ θετικό σημάδι σε μια σχέση.

Μπορεί να συναντηθεί ως σημαντικό σύμβολο σχεδόν κάθε πολιτισμού κατά τη διάρκεια της ιστορίας. Για παράδειγμα, υπάρχουν επτά αρχαία θαύματα του κόσμου, επτά ημέρες της εβδομάδας, επτά κύκλοι του σύμπαντος, επτά θανάσιμα αμαρτήματα και επτά βασικές μουσικές νότες.

Στο Βουδισμό το 7 θεωρείται ο σύμβολο της ανόδου, ενώ λέγεται πως ο Βούδας περπάτησε τον συγκεκριμένο αριθμό βημάτων μετά τη γέννηση του. Αντίστοιχα στο Χριστιανισμό υπάρχουν τα επτά μυστήρια της εκκλησίας, τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα αλλά και οι επτά δωρεές του Αγίου Πνεύματος.

Σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε, ο αριθμός 7 αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ο… αγαπημένος του ανθρώπου. Ο επικεφαλής της έρευνας, κύριος Αλεξ Μπελός δήλωσε πως: «Ο λόγος που οι προτιμήσεις για τον αριθμό επτά είναι σταθερές σε όλη την ανθρώπινη ιστορία δεν μπορεί ποτέ να γίνει γνωστός. Πάντως για μένα η μόνη λογική εξήγηση είναι λόγω των μοναδικών ιδιοτήτων του συγκεκριμένου αριθμού στην αριθμητική.»


Η αλήθεια είναι πως ο αριθμός 7 έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Είναι ο μοναδικός μονοψήφιος αριθμός που δεν μπορεί να προκύψει από πολλαπλασιασμό ή διαίρεση άλλων μονοψήφιων. Είναι επίσης ο τέταρτος στη σειρά των Πρώτων Αριθμών, μετά το 2, το 3 και το 5. Ωστόσο, αυτά είναι πολύ λίγα δεδομένα για να εξηγήσουν τη καθολική προτίμηση του συγκεκριμένου αριθμού.

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ALONHSOS

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 
 DECOUPAGE πηγηpepper house lagos πηγη

 ΠΗΓΗ marascollectionsΚΟΡΙΛΛΗΣ πηγη car service πηγη


ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΜΗ ΦΙΛΗ


 πηγη PHGH


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR
Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.