Έξοδος στις αγορές: Σήμερα η τιμολόγηση της έκδοσης του 5ετούς ομολόγου

Την έξοδο από τα Mνημόνια θα διακηρύξει σήμερα η κυβέρνηση
Το αργότερο μέχρι το απόγευμα θα έχει αποφασιστεί το ύψος των χρημάτων που θα πάρει το Ελληνικό Δημόσιο και το επιτόκιο

Την έξοδο από τα Mνημόνια ετοιμάζεται να διακηρύξει σήμερα η κυβέρνηση με αφορμή την έκδοση του πενταετούς ομολόγου.



Μια ακριβή έκδοση που γίνεται με στόχο να επιτευχθεί επιτόκιο χαμηλότερο από αυτό που είχε πάρει η κυβέρνηση Σαμαρά τον Απρίλιο του 2014. 

Σήμερα το πρωί οι έξι ανάδοχοι αναμένεται να έχουν σχεδόν σαφή εικόνα για την πορεία της έκδοσης του 5ετούς ομολόγου, ενώ το αργότερο μέχρι το απόγευμα θα έχουν ολοκληρωθεί και τα δύο σκέλη της δημόσιας προσφοράς και θα γίνει η τιμολόγηση της έκδοσης. Δηλαδή θα αποφασιστεί το ύψος των χρημάτων που θα πάρει το Ελληνικό Δημόσιο και το επιτόκιο. 

Η δημόσια προσφορά απευθύνεται ταυτόχρονα αφενός στους κατόχους ομολογιών που λήγουν το 2019 και αφετέρου σε νέους επενδυτές με τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών. Από πλευράς διαδικασίας οι έξι ανάδοχοι αναδόχων Bank of America-Merrill Lynch, Goldman Sachs, Deutsche Bank, BNP Paribas Citigroup και HSBC, θα τιμολογήσουν πρώτα την ανταλλαγή των παλιών ομολόγων και στη συνέχεια στους νέους επενδυτές με βάση τις προσφορές στο βιβλίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έξι ανάδοχοι που είναι οι μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο, έχουν ήδη κάνει την κατάλληλη προεργασία και για αυτό η δημόσια προσφορά «τρέχει» μόλις ένα 24ωρο. Η κυβέρνηση με το συνδυασμό της ταυτόχρονης ανταλλαγής και της δημόσιας προσφοράς επιδιώκει να επιτύχει επιτόκιο της τάξης του 4,5% ή δυνατόν και χαμηλότερο. Ο στόχος είναι πολιτικά να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις για το χαμένο χρόνο από την τελευταία προσφυγή της χώρας στις αγορές το 2014, όπου το επιτόκιο ήταν 4,95%.

Μια έωλη προσπάθεια, αφού κάτι τέτοιο μπορεί για λίγο να διασώσει επικοινωνιακά τα προσχήματα, αν και η σύγκριση του 2014 με το σήμερα όσον αφορά το επιτόκιο είναι τελείως παραπλανητική, καθώς οι συνθήκες στις αγορές είναι απολύτως  διαφορετικές και εκείνο που μετράει δεν είναι το ονομαστικό επιτόκιο, αλλά η σύγκρισή τους σε σχέση με τα άλλα αντίστοιχα επιτόκια της αγοράς, κυρίως δε εκείνα της Γερμανίας.

Οι εκτιμήσεις είναι ότι εκτός απροόπτου, το επιτόκιο του νέου πενταετούς θα διαμορφωθεί  στο 4,5% ή και λίγο χαμηλότερα, ενώ οι εκτιμήσεις στις τράπεζες έκαναν λόγο για υπερκάλυψη που θα υπερβεί τις τρεις φορές.  




Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ALONHSOS

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  



ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ




ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 




 DECOUPAGE πηγη lagos πηγη

 ΠΗΓΗ marascollectionsΚΟΡΙΛΛΗΣ πηγη







 car service πηγη


ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΜΗ ΦΙΛΗ


 πηγη PHGH


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.