Τουρκική NAVTEX βάζει «φωτιά» στο τρίγωνο Φούρνοι-Ικαρία-Σάμος: «Απαγορεύει» σε ελληνικό σκάφος να διεξάγει έρευνες!

Με τουρκική NAVTEX η Άγκυρα αξιώνει από την Ελλάδα να μην προχωρήσει σε θαλάσσιες έρευνες στο τρίγωνο Φούρνοι-Ικαρία-Σάμος καθώς η έκδοση της αντίστοιχης ελληνικής NAVΤEX  έγινε από «αναρμόδιο σταθμό». Ο σταθμός αυτός είναι η… Υδρογραφική Υπηρεσία του ΠΝ!

Τα «προβλήματα» για τα οποία μίλησε ο Τούρκος πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα που υπάρχουν στο Αιγαίο και τα οποία θα «λυθούν» όπως είπε, προφανώς αφορούν αυτό που επιχειρεί η Τουρκία με το «γκριζάρισμα» δηλαδή περιοχών στο Αιγαίο.

Μάλιστα όπως το τελευταίο παράδειγμα αφορά  και μέρος των Εθνικών μας Χωρικών Υδάτων!
Πρόκειται για την περιοχή Φούρνων - Ικαρίας – Σάμου όπου έχουν σημειωθεί δεκάδες υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από τους Φούρνους. Έτσι ο Τούρκος πρωθυπουργούς εκλαμβάνει ως «πρόβλημα» την αμφισβήτηση των Εθνικών Χωρικών Υδάτων και θέλει να το λύσει μέσω του «διαλόγου» όπως είπε!
Για να υπάρξει όμως «πρόβλημα» πρέπει πρώτα να το δημιουργήσει…
Έτσι η Τουρκία με αφορμή την επιστημονική έρευνα του σκάφους RV Hercules στην περιοχή των Φούρνων - Ικαρίας – Σάμου, οι έρευνες του οποίου γίνονται βάσει της NAVTEX 346/17 εξέδωσε δική της "ακυρωτική" NAVTEX με την οποία δηλώνει ως «παράνομη»  την αντίστοιχη ελληνική με το αιτιολογικό  ότι δεν έχει εκδοθεί από αρμόδιο σταθμό!
ιο είναι αυτός ο... αναρμόδιος σταθμός; Η Υδρογραφική Υπηρεσία του ΠΝ!
Πιο συγκεκριμένα οι ελληνικές Αρχές εξέδωσαν την Τρίτη την NAVTEX346/17 (HA52) με την οποία ανακοίνωσαν  την έναρξη επιστημονικής έρευνας από το πλοίο RV Hercules «μέχρι νεοτέρας» σε περιοχές μεταξύ Φούρνων, Ικαρίας και Σάμου.
Η Τουρκία αντιδρώντας αμέσως και στο πάγιο πλαίσιο της πολιτικής της για δημιουργία «προβλημάτων» στο Αιγαίο μέσω της δικής της Υδρογραφικής Υπηρεσίας  εξέδωσε την NAVTEX 638/17 με την οποία δηλώνει ότι η ελληνική NAVTEX 346/17, η οποία εκδόθηκε από την Υδρογραφική Υπηρεσία του ΠΝ (σ.σ. τι πιο αρμόδιος αταθμός από αυτόν;) αφορά στην «παράνομη» δέσμευση 3 περιοχών στο Αιγαίο για σχεδόν όλο το 2017 και χαρακτηρίζεται από τις τουρκικές NAVTEX 821-822-823/16, ως άκυρη καθώς  εκδόθηκε από αναρμόδιο σταθμό!
Το RV Hercules πάντως έχει ήδη ξεκινήσει τις έρευνες του και το μεσημέρι της Τέταρτης έπλεε στην περιοχή των Φούρνων. Δεν αποκλείεται τουρκική αντίδραση αυτή τη φορά στο ίδιο το πεδίο των ερευνών με το τουρκικό Ναυτικό να απειλεί με πολεμικά της πλοία να αποχωρήσει το RV Hercules από την περιοχή καθώς διεξάγει «παράνομες» έρευνες…
Η τουρκική NAVTEX
NAVTEX: 638/17
AEGEAN SEA
UNAUTHORIZED STATION HAS BROADCASTED NAVTEX MESSAGE NUMBER HA52-346/17, THEREFORE IT IS NULL AND VOID.Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ALONHSOS

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣΗ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR

Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.