Τι απαντάει η πολυεθνική Unilever για τον χάρτη διχοτόμησης του Αιγαίου που έβαλε στην διαφήμιση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΞΕΔΩΣΕ ΚΑΙ Η «ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ»
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Απάντηση έδωσε η πολυεθνική Unilever για τον χάρτη διχοτόμησης του Αιγαίου που έβαλε στην περιβόητη διαφήμιση η οποία και τελικώς απεσύρθη μετά το δημοσίευμα του "Σφυγμού Νοτίων Προαστίων" μέσα σε 12 ώρες
Σημειώνεται ότι η διαφήμιση παρουσίαζε το Αιγαίο διχοτομημένο στον 25ο μεσημβρινό υιοθετώντας έτσι τους ισχυρισμούς των Τούρκων.
Η εταιρεία μεταξύ άλλων λέει ότι:
«η εταιρία μας, με αίσθημα ευθύνης δηλώνει απερίφραστα το σεβασμό σε κάθε σύμβολο εθνικής κυριαρχίας και ως εκ τούτου προχώρησε στην άμεση απόσυρση του διαφημιστικού σποτ, στο οποίο μια ατυχής, διόλου ηθελημένη, εικαστική απεικόνιση χάρτη, εκλήφθηκε ως παραποίηση των ελληνικών συνόρων.
Λυπούμεθα ειλικρινά για το ότι το συμβάν αυτό έθιξε το κοινό αίσθημα και αρχές που κι εμείς οι ίδιοι πρωτίστως ενστερνιζόμαστε.
Με εκτίμηση, Τομέας Παγωτού Unilever»
Για το γεγονός ότι η πολυεθνική εταιρεία Unilever Αγγλικών και Ολλανδικών μετοχικών συμφερόντων και ιδιοκτήτρια εταιρεία της ΕΛΑΙΣ, ήταν η υπεύθυνη της διαφήμισης, που περιείχε φωτογραφία με χάρτη που έδειχνε χωρισμένη με μια γραμμή το Αιγαίο το αποκάλυψε η ελληνική συνεργαζόμενη εταιρεία «Μπισκότα Παπαδοπούλου» 
Απάντηση της «Μπισκότα Παπαδοπούλου» στο θέμα: Διαφήμιση ΠΑΓΩΤΟ ΕΒΓΑ 4Χ4
«Με αφορμή τη διαφήμιση του παγωτού ΕΒΓΑ 4×4, που περιέχει προϊόν μας, θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι η εταιρία μας συνεργάζεται με τα παγωτά ΕΒΓΑ, παρέχοντας απλώς τις σχετικές ποσότητες μπισκότων για την δημιουργία του εν λόγω προϊόντος. Υπεύθυνος για το προϊόν και τη διαφήμισή του είναι o Τομέας Παγωτού της Unilever.
Μόλις διαπιστώσαμε ότι η εν λόγω διαφήμιση εκλαμβάνεται ως παραποίηση του χάρτη της Ελλάδας, ζητήσαμε αμέσως την απόσυρσή της. Από την πλευρά του, ο Τομέας Παγωτού της Unilever προέβη στην απόσυρση της διαφήμισης, όπως διαβεβαίωσε και σε ανακοίνωσή του.
Η Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. είναι μία ιστορική ελληνική εταιρεία, που τιμά και στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις, επί 100 χρόνια τώρα, την ελληνικότητά της και σέβεται τα εθνικά μας σύμβολα και τον πατριωτισμό όλων των Ελλήνων.
Ζητούμε συγγνώμη αν άθελά μας εθίγη το κοινό εθνικό αίσθημα.»
Παρότι και οι δύο εταιρείες ανέλαβαν την ευθύνη τους για το ζήτημα αυτό υψηλής εθνικής σημασίας καταδεοκνύει για μια ακόμη φορά ότι οι εκάστοτε επιχειρήσεις συχνά ξεχνούν τις εθνικές ευιασθησίες με αποτέλεσμα να καθίστανται απρόσεκτες.
Φυσικά και δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό έγινε επίτηδες και δεν το πιστεύουμε. 
Ακολουθεί το διορθωμένο βίντεο και αμέσως μετά το βίντεο με τον χάρτη της «διχοτόμησης»


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΠΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΟ ΖΗΚΟΣ : ΔΑΦΝΗ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ, ΑΓΝΑ ΥΛΙΚΑ, Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ, ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 2 ΚΑΤΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣΗ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR
πηγη
Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.