«Θα μιλήσουν για όλα» - Συνάντηση Α.Τσίπρα με Ρ.Τ.Ερντογάν στο Πεκίνο

ΣΕ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ ΣΤΑΔΙΟ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι επαφές Αθήνας και Άγκυρας για τη πραγματοποίηση συνάντησης του Έλληνας πρωθυπουργού Α.Τσίπρα και του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν στο Πεκίνο.
Σύμφωνα ε πληροφορίες του ΚΥΠΕ οι δύο ηγέτες θα βρεθούν στη κινεζική πρωτεύουσα στις 14 και 15 Μάιου, όπου θα συμμετάσχουν σε Φόρουμ για την αναβίωση του Δρόμου του Μεταξιού.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες φέρουν την πιθανή συνάντησή τους να σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στο περιθώριο των εργασιών του φόρουμ.
Δεν αναφέρεται από ποια πλευρά απορρέει μία τέτοια πρωτοβουλία, παρά μόνο ότι«εξετάζεται από Αθήνα και Άγκυρα προκειμένου οι δύο ηγέτες να βρουν την ευκαιρία για α μιλήσουν για το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν τις δύο χώρες».
Εκτιμάται πάντως πως εάν τελικώς πραγματοποιηθεί συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με το Τούρκο πρόεδρο αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις χαρακτηρίζονται από πρωτοφανή ένταση, ίσως αποβεί καταλυτική για σειρά ζητημάτων, όπως το Κυπριακό, η προσφυγική κρίση, οι συνεχείς τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, τα «Αγαθονήσια», οι υπερπτήσεις και φυσικά το θέμα των 8 τούρκων στρατιωτικών φυγάδων που έχουν ζητήσει (και έχουν λάβει) άσυλο από την Ελλάδα.
Ειδικά το τελευταίο πρόκειται να το θέσει μετ΄ επιτάσεως ο Τούρκος πρόεδρος ασκώντας ισχυρές πιέσεις στον Έλληνα πρωθυπουργό προκειμένου αυτός να επανεξετάσει το ζήτημα.
Το Φόρουμ στα μέσα Μαΐου, πηγάζει από ένα φιλόδοξο σχέδιο του Πεκίνου, για την ανασύσταση του Δρόμου του Μεταξιού και σύνδεσης τριών ηπείρων, με τη συμμετοχή 65 και πλέον χωρών.
Τότε, επρόκειτο για ένα δίκτυο εμπορικό που απλωνόταν σε ολόκληρη την Ασία, στην Περσία, στις Μεσογειακές χώρες, αλλά και με προέκταση μέσω θαλασσίων οδών, στην αραβική χερσόνησο, ακόμα και στην Αφρική. Ήταν, κατά τους ιστορικούς, το σημαντικότερο εμπορικό δίκτυο από την Αρχαιότητα, μέχρι που εγκαταλείφθηκε σταδιακά μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453.
Βίντεο από την συνάντηση του Α.Τσίπρα και Ρ.Τ.Ερντογάν στην Άγκυρα το Νοέμβριο του 2015


πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYRShare on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.