Προκαλούν ξανά οι Τούρκοι: Δεσμεύουν με το «έτσι θέλω» το Καστελλόριζο για ασκήσεις!

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ «ΒΙΛΑΕΤΙ»
Τη στιγμή που απομένει λιγότερο από μία εβδομάδα για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Τουρκία, η Άγκυρα εντείνει στο έπακρο το βρώμικο παιχνίδι της πρόκλησης, αμφισβητώντας, για ακόμη μία φορά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου, η Άγκυρα μέσα διάστημα λίγων μόλις ημερών έρχεται να δεσμεύσει με την υπ’ αριθμ. 384/17 NAVTEX για δεύτερη φορά περιοχή νοτίως του Καστελλόριζου για πραγματοποίηση ασκήσεων και μάλιστα τη στιγμή που βρίσκεται σε ισχύ ελληνική ΝΟΤΑΜ από τις 20:13 το βράδυ του Σαββάτου (08/04/2017), η οποία ανακοίνωνε την έναρξη της επιχείρησης SAR στην ίδια περίπου περιοχή.Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, η Τουρκία νωρίς το πρωί της Κυριακής με την ΝΟΤΑΜ Α1752/17 έσπευσε να κηρύξει άκυρη την ελληνική ΝΟΤΑΜ επισημαίνοντας ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τον καθορισμό της Ελληνικής περιοχής ευθύνης SAR βάσει του FIR Αθηνών και υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη περιοχή εμπίπτει στην τουρκική περιοχή ευθύνης SAR.
Μάλιστα, οι γείτονες υποστήριξαν ότι η συγκεκριμένη τουρκική περιοχή ευθύνης (SRR) εχει κατατεθεί στον ΙΜΟ και περιλαμβάνεται στο σχετικό κατάλογο του ΙΜΟ (IMO’S GLOBAL SAR PLAN). Και τελικά η τουρκική ΝΟΤΑΜ δηλώνει ότι όλες οι επιχειρήσεις πρέπει να συντονισθούν από τις αρμόδιες τουρκικές Αρχές.
Αυτό που συμβαίνει, λοιπόν, για πολλοστή φορά, στα θαλάσσια σύνορά μας είναι επιεικώς απαράδεκτο, καθώς οι Τούρκοι επιχειρούν με ψευτοτσαμπουκάδες να προκαλέσουν νέα ένταση στο Αρχιπέλαγος.


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR
Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.