«Κόκκινος συναγερμός» για τους χρήστες WhatsApp - Ευάλωτη σε επιθέσεις χάκερ η δημοφιλής εφαρμογή (φωτό)


Σε αναβρασμό βρίσκεται ολόκληρη η τεχνολογική κοινότητα μετά την αποκάλυψη ειδικών ασφαλείας ότι η δημοφιλής εφαρμογή μηνυμάτων WhatsApp έχει σημαντικό κενό ασφαλείας το οποίο επιτρέπει σε χάκερς να εισβάλλουν σε «εκατοντάδες εκατομμύρια» λογαριασμούς χρηστών και να υποκλέψουν ό,τι υπάρχει σε αυτούς!


Την αποκάλυψη έκανε η εταιρεία Check Point, η οποία διαπίστωσε ότι το ευάλωτο σημείο βρίσκεται σε κρίσιμη πλατφόρμα της εφαρμογής, η οποία επιτρέπει στους χρήστες του WhatsApp να συνομιλούν με τους φίλους τους μέσω υπολογιστή και όχι μόνο μέσω φορητής συσκευής.
Η εταιρεία δήλωσε ότι οι χάκερς, στέλνοντας κακόβουλο λογισμικό κρυμμένο μέσα σε μια «αθώα»εικόνα, μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα αποθηκευμένα στοιχεία του WhatsApp και στη συνέχεια να αποκτήσουν έλεγχο και του λογαριασμού του κάθε χρήστη, αλλά και να «μολύνουν»κι άλλους λογαριασμούς κατά τον ίδιο τρόπο.
Το εντυπωσιακό είναι ότι το WhatsApp χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση για την αποστολή και αποδοχή μηνυμάτων, ωστόσο, όπως σημείωσε η Check Point, η ίδια η κρυπτογράφηση ήταν αυτή που επέτρεψε την αποστολή των μηνυμάτων με το κακόβουλο λογισμικό, καθώς η εφαρμογή δεν μπορούσε να «διαβάσει» το περιεχόμενό τους.


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΠΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΟ ΖΗΚΟΣ : ΔΑΦΝΗ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ, ΑΓΝΑ ΥΛΙΚΑ, Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ, ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 2 ΚΑΤΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ TOP PIZZA


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.