Ολλανδικές εκλογές: Έκλεισαν οι κάλπες - Ισχυρό προβάδισμα στον Ρούτε δίνει το exit poll

Με συμμετοχή που φαίνεται να άγγιξε το 80%, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, ή ακόμα και να το υπερέβη, Ολλανδοί ψηφοφόροι έσπευσαν στις κάλπες, για να αναδείξουν τη νέα κυβέρνηση της χώρας τους. 
Με συμμετοχή που φαίνεται να άγγιξε το 80%, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, ή ακόμα και να το υπερέβη, οι Ολλανδοί ψηφοφόροι έσπευσαν στις εκλογές, για να αναδείξουν τη νέα κυβέρνηση της χώρας τους.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 22:00 και, όπως προκύπτει από το exit poll που δόθηκε στη δημοσιότητα σχεδόν αμέσως μετά, το κόμμα VVD του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε προηγείται, καταλαμβάνοντας 31 έδρες στην Κάτω Βουλή, που αριθμεί 150.

Ακολουθούν το PVV του Γκέερτ Βίλντερς με 19 έδρες, ενώ 19 έδρες συγκεντρώνουν ακόμη τόσο η CDA όσο και το D66.

Τα πρώτα συμπεράσματα, σύμφωνα με το exit poll, είναι ότι δεν διακρίνεται εφικτός ο σχηματισμός ούτε ενός κεντροδεξιού συνασπισμού, αλλά ούτε και ενός κεντροαριστερού. Καθώς φαίνεται, για τον σχηματισμό κυβέρνησης θα χρειαστεί ένας συνασπισμός τουλάχιστον τεσσάρων κομμάτων.
Μεγάλοι κερδισμένοι είναι και οι Πράσινοι, που δείχνουν να συγκεντρώνουν 16 έδρες, τετραπλασιάζοντας ουσιαστικά την κοινοβουλευτιοκή τους δύναμη, σε σχέση με το 2012.

Δείτε το exit poll με τον πιθανό αριθμό εδρών των κομμάτων και τη σύγκριση με τις εκλογές του 2012...
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΠΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΟ ΖΗΚΟΣ : ΔΑΦΝΗ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ, ΑΓΝΑ ΥΛΙΚΑ, Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ, ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 2 ΚΑΤΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ TOP PIZZA


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYRShare on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.