Ανεβαίνει επικίνδυνα το «θερμόμετρο» στις σχέσεις μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας


Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο στις σχέσεις μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας, μετά την ανακοίνωση της αποστολής πολεμικού πλοίου στη Νότια Κινεζική Θάλασσα, από το Τόκιο. Η Κινέζα υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε την Πέμπτη για αντίποινα, σε περίπτωση που υλοποιηθεί το σχέδιο που ανακοινώθηκε, σε συνεργασία με τον ινδικό και αμερικανικό στόλο.

Η Χουά Τσουνίνγκ δήλωσε ότι η Κίνα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ενώ θα αποφασίσει τα αντίμετρα και αντίποινα στα οποία θα προβεί. «Με βάση τα δικά της συμφέροντα, η Ιαπωνία έχει δημιουργήσει προβλήματα και πόλωση πέρα από το ζήτημα της Νότιας Θάλασσας της Κίνας. Αυτή η προσέγγιση έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια των Κινέζων πολιτών. Η Ιαπωνία συνεχίζει να το κάνει αυτό και οι επιμονή της να έχει στρατιωτική παρουσία στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, δείχνουν μια απειλή για τα συμφέροντα της Κίνας και αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή. Η Κίνα, φυσικά, θα λάβει αντίμετρα σε αυτήν την περίπτωση», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Όπως ανακοινώθηκε, ο μεταφορέας στρατιωτικών ελικοπτέρων και μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Ιαπωνίας θα ξεκινήσει το ταξίδι του τον Μάιο και θα πραγματοποιήσει περιοπολία στις Σιγκαπούρη, Ινδονησία, Φιλιππίνες και Σρι Λάνκα, πριν ενσωματωθεί στην κοινή άσκηση με τον ινδικό καιν αμερικανικό στόλο.
Η Κινέζα υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η κατάσταση είναι βελτιωμένη στη Νότια Κινεζική Θάλασσα, ωστόσο οι τελευταίες κινήσεις οδηγούν σε αναζωπύρωση της έντασης.

πηγη
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΠΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΟ ΖΗΚΟΣ : ΔΑΦΝΗ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ, ΑΓΝΑ ΥΛΙΚΑ, Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ, ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 2 ΚΑΤΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ TOP PIZZA


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣΗ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYRShare on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.