Για πρώτη φορά δημόσια συζήτηση για τα ελληνοτουρκικά: Π.Παναγιωτόπουλος, Β.Τελλίδης και Χ.Γιαλουρίδης μιλούν για όλα

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Μια εξαιρετικά σημαντική δημόσια συζήτηση, η πρώτη ανάλογη που διοργανώνεται στην Ελλάδα, για τα εθνικά θέματα και την οικονομική διάσταση που έχουν πλέον οι γεωπολιτικές ισορροπίες στην περιοχή, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017, στις 7.00 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο του Νέου Δημαρχείου Περιστερίου (Πλατεία Δημοκρατίας 1, στάση Μετρό: Περιστέρι) 


Η δημόσια συζήτηση διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Πολεμιστών Κύπρου και την Πρωτοβουλία Πολιτών για τα Εθνικά Θέματα και την Κοινωνική Πρόοδο και θα μιλήσει για πρώτη φορά μετά την αποστρατεία του, ο στρατηγός ε.α. και Επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού  (Γ.Ε.Σ.), Βασίλειος Τελλίδης. 
Ο αρχηγός ΓΕΣ που διαχειρίστηκε από την θέση του φυσικού ηγέτη του Ελληνικού Στρατού, όλες τις ελληνοτουρκικές κρίσεις των τελευταίων δύο ετών, έχει να πει πολλά για το θέμα «Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις στην κόψη του ξυραφιού» που πραγματεύεται η δημόσια συζήτηση.
Ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, θα τοποθετηθεί από την πλευρά του ως έχοντας διατελέσει η πολιτική ηγεσία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και φυσικά αντιμετωπίσει ανάλογες μείζονες κρίσεις, οι περισσότερες από τις οποίες έμειναν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος έχει παίξει ιδιαίτερο ρόλο κατά την διάρκεια της υπουργίας του στην σύσφιγξη των σχέσεων με την Ρωσία, το Ισραήλ και την Αίγυπτο, έχοντας κυριολεκτικά "κτίσει" τον άξονα Ελλάδας-Αιγύπτου, αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας στο Κάϊρο από τον στρατηγό αλ Σίσι, ενώ διατύπωσε πρώτος την θεωρία "Οπως είμαστε φίλοι με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, έτσι μπορούμε να είμαστε με τις ΗΠΑ και την Ρωσία, ταυτόχρονα. Τα αντικρουόμενα συμφέροντά τους μπορούν να συναντηθούν και να συμπλεύσουν με τα ελληνικά συμφέροντα".
Βασικός ομιλητής και ο Χριστόδουλος Γιαλουρίδης, Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Παντείου Πανεπιστημίου, με πλούσιο συγγραφικό έργο επάνω στα ελληνοτουρκικά θέματα και βαθιά γνώση των ισορροπιών της περιοχής.
Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο διευθυντής του πολιτικού περιοδικού PRONEWS και του pronews.gr, δημοσιογράφος, Αναστάσιος Β.Γκουριώτης.
Οι επιμέρους ενότητες: Οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, η ισορροπία στρατιωτικών δυνάμεων με την Ελλάδα, το κυπριακό πρόβλημα, οι υδρογονάνθρακες και τα διεθνή συμφέροντα, ο Ερντογάν, το Κουρδικό ζήτημα και οι γεωστρατηγικές αλλαγές στη Μ. Ανατολή, το προσφυγικό πρόβλημα, η ανθρωπιστική και η γεωπολιτική του διάσταση, η επιτακτική ανάγκη για μια μακροπρόθεσμη Ελληνική Στρατηγική. 


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΠΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΟ ΖΗΚΟΣ : ΔΑΦΝΗ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ, ΑΓΝΑ ΥΛΙΚΑ, Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ, ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 2 ΚΑΤΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ TOP PIZZA


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.