Γερμανίδα βουλευτής: «Στην Ελλάδα 25.000 πρόσφυγες περιμένουν τη μετεγκατάστασή τους»

Το 2015, οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχαν συμφωνήσει να κατανείμουν σε άλλες χώρες μέλη 160.000 αιτούντες άσυλο, από την Ελλάδα και την Ιταλία, έως τον Σεπτέμβριο του 2017.


Ειδικά στην Ελλάδα 25.000 πρόσφυγες, ακόμα περιμένουν την υπεσχημένη μετεγκατάστασή τους σε άλλες χώρες, όπως η Γερμανία. Αυτό προκύπτει από σχετική έκθεση της πράσινης βουλευτίνας στη γερμανική βουλή, η οποία βρίσκεται στη διάθεση της εφημερίδας Neue Osnabrücker Zeitung. «Η μετεγκατάσταση εξακολουθεί να προχωρά με πολύ βραδείς ρυθμούς σε βάρος των προσφύγων και της ενσωμάτωσής τους»αναφέρει στην έκθεσή της η Γερμανίδα πολιτικός.
Ορισμένες χώρες μέλη της ΕΕ, όπως η Ουγγαρία, η Αυστρία και η Πολωνία, έχουν αρνηθεί εξολοκλήρου να δεχτούν πρόσφυγες. Αλλες, όπως η Γερμανία, στην οποία αναλογούν 27.500, έχουν καθυστερήσει πολύ στην υλοποίηση της υπόσχεσής τους να δεχτούν αυτούς που τους αναλογούν. Σύμφωνα με την έκθεση, έως τώρα έχουν κατανεμηθεί σε άλλες χώρες μέλη της ΕΕ μόνον 13.546 πρόσφυγες από την Ελλάδα και την Ιταλία. Πρόκειται δηλαδή για λιγότερο από το ένα δέκατο επί συνόλου 160.000. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μόνον η Μάλτα και η Φινλανδία βρίσκονται σε καλό δρόμο να εκπληρώσουν την υπόσχεσή τους.
Η πράσινη βουλευτίνα Κάτια Κόιλ ζητά από τη γερμανική κυβέρνηση στην έκθεσή της «να υλοποιήσει τη δέσμευσή της να δέχεται, έως τον Σεπτέμβριο, 1000 πρόσφυγες τον μήνα από την Ελλάδα».
«Αυτό θα ήταν και ένα μήνυμα προς τις άλλες χώρες μέλη» όπως είπε χαρακτηριστικά στη Neue Osnabrücker Zeitung.

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΠΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΟ ΖΗΚΟΣ : ΔΑΦΝΗ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ, ΑΓΝΑ ΥΛΙΚΑ, Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ, ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 2 ΚΑΤΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ TOP PIZZA TOP PIZZA


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.