ΕΕΤ: Η Ελλάδα θα απορροφήσει 1,5 δισ. ευρώ από τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων


Πλήρης απορρόφηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για την Ελλάδα, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, εκτιμά η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ), ότι θα υπάρξει εντός του 2017.
Ειδικότερα η ΕΕΤ, εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Νικόλαο Καραμούζη, τον πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής, Σπυρίδωνα Παπασπύρου και τη γενική γραμματέα της, Χαρίκλεια Απαλαγάκη, συναντήθηκε σήμερα, στο Λουξεμβούργο με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΙΒ) Βέρνερ Χόγιερ, τον αρμόδιο για την Ελλάδα αντιπρόεδρο, Τζόναθαν Τέιλορ και στελέχη του οργανισμού.

Από πλευράς της ΕΕΤ πραγματοποιήθηκε σύντομη ενημέρωση για την τρέχουσα εικόνα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και τη βελτίωση των βασικών δεικτών του 2016.
Εκτενώς συζητήθηκε η σημαντική στήριξη που παρέχει μέσω των ελληνικών τραπεζών η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στην ελληνική οικονομία και κυρίως στις μεσαίες επιχειρήσεις και στη χρηματοδότηση των έργων υποδομών, διαπίστωση που επισημάνθηκε και από τον ίδιο τον κ. Χόγιερ στην πρόσφατη ομιλία του στο Delphi Economic Forum.

Ειδική αναφορά έγινε στα τρέχοντα προγράμματα της ΕΙΒ στη χώρα μας, με συνολικά εγκεκριμένα ποσά που ξεπερνούν το 1,5 δισ. ευρώ το 2016, η πλήρης απορρόφηση των οποίων αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2017, καθώς επίσης και η αναμενόμενη άμεση ενεργοποίηση των δύο νέων προγραμμάτων InnovFin και COSME υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF), τα οποία θα ενισχύσουν τη ρευστότητα και πιστοληπτική ικανότητα των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Επιπλέον, το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών (Equifund) με διαθέσιμους πόρους από το EIF, αναμένεται να συνεισφέρει σημαντικά στην χρηματοδότηση μέσω συμμετοχών στα κεφάλαια επιλέξιμων, τάχιστα αναπτυσσόμενων και καινοτόμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας μας. Με δεδομένη τη στενότητα ρευστότητας στην ελληνική οικονομία, ο ρόλος της ΕΙΒ και του EIF είναι καθοριστικής σημασίας για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Οι δύο πλευρές, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΕΤ, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη μέχρι σήμερα άψογη συνεργασία, ιδίως μετά τον ορισμό μόνιμης αντιπροσωπείας της ΕΙΒ για την Ελλάδα, και επιβεβαίωσαν την αμοιβαία επιθυμία τους, αυτή να συνεχιστεί διαρκώς βελτιούμενη, και να διευρυνθεί με την ανάπτυξη και νέων πρωτοβουλιών που συμβάλλουν στην τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας και τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επενδυτικών επιχειρηματικών σχεδίων.

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΠΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΟ ΖΗΚΟΣ : ΔΑΦΝΗ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ, ΑΓΝΑ ΥΛΙΚΑ, Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ, ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 2 ΚΑΤΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ TOP PIZZA TOP PIZZA


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYRShare on Google Plus

About ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΦΥΓΜΟΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου