Περίεργη εμμονή Τουρκίας προς ΝΑΤΟ: «Πάρτε τα πλοία σας από τo Αιγαίο - Δεν έχουν κανένα ρόλο πλέον» (βιντεο)

ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ;

Περίεργη όσο και ύποπτη η εμμονή της Τουρκίας  για την απόσυρση της δύναμης του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο καθώς όπως υποστηρίζει ο τουρκικός υπουργός άμυνας «είναι πλέον νεκρό γράμμα».


Πρόκειται για την δεύτερη Μόνιμη Θαλάσσια Δύναμη (Standing Maritime Group 2) του ΝΑΤΟ η οποία πραγματοποιεί περιπολίες στο ανατολικό Αιγαίο προκειμένου να περιορίσει το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης.
Άσχετα από το πόσο επιτυχημένη ή αποτυχημένη (το δεύτερο, ισχύει φυσικά...) είναι η παρουσία των ΝΑΤΟϊκών σκαφών στην περιοχή, αναφορικά με την παράνομη μετανάστευση η παρουσία τους  έχει και την έννοια της καταγραφής όλων των κινήσεων στην ευαίσθητη αυτή περιοχή συμπεριλαμβανομένων kαι του τουρκικού Ναυτικού.
Αυτό δεν σημαίνει ότι οι Τούρκοι αποφεύγουν τις προκλήσεις, αλλά τουλάχιστον γίνεται φανερό στους κόλπους της Συμμαχίας ποιος προκαλεί και ποιος όχι από πρώτο «χέρι», αφού έχουν απευθείας πληροφόρηση από τα σκάφη του ΝΑΤΟ.
Πιο συγκεκριμένα ο Τούρκος  υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ μετέχοντας στη σύνοδο υπουργών Άμυνας στις Βρυξέλλες, δήλωσε πως «το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο έχει καταστεί νεκρό γράμμα» και πρόσθεσε πως είναι ανάγκη να αποσυρθεί και μάλιστα «άμεσα».
Η Τουρκία με την νέα χρονιά σε κάθε σύνοδο του ΝΑΤΟ κάνει την έκκληση «Να τερματίσουμε την αποστολή στο Αιγαίﻨ και τελευταία την επανέλαβε στην σύνοδο υπουργών Αμύνης του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Η Τουρκία ζητά να τερματιστεί η αποστολή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ που είχε σταλεί ενάντια στην παράνομη μετανάστευση.
Το αίτημα αυτό που υποβλήθηκε από τον υπουργό Αμύνης Φικρί Ισίκ, καταχωρήθηκε στα πρακτικά του ΝΑΤΟ.
Παρά την τόση όμως επιμονή της Τουρκίας, Γερμανία και Βρετανία δεν συναίνεσαν σε αυτό το αίτημα.
Εκτός από κάποιο επεισόδιο που μπορεί να ετοιμάζει, πολλοί εκτιμούν πως η Άγκυρα θέλει την αποχώρηση των σκαφών προκειμένου να είναι έτοιμη να ανοίξει ξανά την «κάνουλα» της παράνομης μετανάστευσης  στέλνοντας χιλιάδες αλλοδαπούς στα ελληνικά νησιά.
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Jim Mattis  σε συνάντηση του με τον Τούρκο υπουργό Fikri Işik στην έδρα της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR


πηγη
Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.