ΗΠΑ: Δικαστήριο διέταξε τη Google να δώσει στις αρχές email πελατών αποθηκευμένα εκτός χώρας

Αμερικανικό δικαστήριο διέταξε τη Google να συμμορφωθεί με εντάλματα έρευνας τα οποία έχουν να κάνουν με email πελατών που είναι αποθηκευμένα εκτός των ΗΠΑ.
Όπως αναφέρει το Reuters, ο δικαστής Τόμας Ρούετερ στη Φιλαδέλφεια απεφάνθη την Παρασκευή πως η μεταφορά email από server του εξωτερικού, έτσι ώστε πράκτορες του FBI να μπορέσουν να τα εξετάσουν εντός των ΗΠΑ στο πλαίσιο έρευνας για απάτη δεν συνιστά κατάσχεση.


Ο δικαστής, εξηγώντας την απόφασή του, ανέφερε πως δεν υπάρχει «ουσιαστική παρέμβαση» όσον αφορά στο «κτητικό συμφέρον» του κατόχου του λογαριασμού σχετικά με τα δεδομένα.
Η Google σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως ο δικαστής απομακρύνθηκε από το προηγούμενο, και σκοπός της εταιρείας είναι να ασκήσει έφεση. «Θα συνεχίσουμε να αντιδρούμε για πολύ ευρέα εντάλματα».
Η απόφαση αυτή λαμβάνει χώρα λιγότερο από επτά μήνες μετά από απόφαση εφετείου στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με την οποία η Microfot δεν μπορούσε να εξαναγκαστεί να παραχωρήσει email τα οποία ήταν αποθηκευμένα σε server στο Δουβλίνο, τα οποία οι αμερικανικές αρχές ήθελαν στο πλαίσιο μιας υπόθεσης ναρκωτικών.
Εκείνη η απόφαση είχε επιδοκιμαστεί από τις εταιρείες του χώρου της τεχνολογίας και των media, καθώς και από τις οργανώσεις προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών. Στις 24 Ιανουαρίου, το ίδιο εφετείο ψήφισε να μην επανεξετάσει την υπόθεση. Οι τέσσερις διαφωνούντες δικαστές κάλεσαν το Ανώτατο Δικαστήριο ή το Κογκρέσο να ανατρέψουν την απόφαση, υποστηρίζοντας πως η απόφαση είναι σε βάρος της δραστηριότητας των αρχών, και έθεσαν θέματα εθνικής ασφαλείας.
Και οι δύο υποθέσεις αφορούσαν σε εντάλματα που εκδόθηκαν υπό την Stored Communications Act του 1986- έναν ομοσπονδιακό νόμο που πολλές εταιρείες του χώρου της τεχνολογίας θεωρούν πλέον παρωχημένο.

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.