Παίζουν το «Θεό» εις βάρος του ανθρώπινου είδους - Η ΕΕ θέλει να νομοθετήσει την Τεχνητή Νοημοσύνη και τα ανδροειδή! (βίντεο)

ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΟ BLADERUNNER;

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Κάτι συμβαίνει πλέον με την πρώην χριστιανική ΕΕ η οποία θέλει σύντομα να δημιουργηθεί η περιβόητη τεχνητή νοημόσύνη και τα πρώτα ανδροειδή: Δηλαδή ρομπότ με ανθρώπινη μορφή που θα έχουν δική τους βούληση και στο μέλλον δικαίωμα επιλογών κάτι που το ολοκληρωτικό οικονομικό σύστημα που επιβάλλει το αρνείται πλεόν στους ανρθώπους


Μήπως όμως υπάρχει κάτι πιο σκοτεινό; Μήπως η Ελίτ επιθυμεί την αντικατάσταση των ανθρώπων με έξπυνους, εξειδικευμένους και προπαντώς σχεδόν αθάνατους εργάτες; Διότι αυτός θα είναι ο προορισμός των ανδροειδών.
Πολύ μεγαλύτερη δύναμη από τον μέσο άνθρωπο, μεγαλύτερες διανοητικές ικανότητες, λιγότεροι δισταγμοί κ.α
Ο γνωστός συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας και προπαντώς μεγάλος Φυσικός, Ισαάκ Ασίμοφ περιέγραψε τρεις θεμελιώδεις νομούς για την ρομποτική το 1942.
  • Το ρομπότ δε θα κάνει κακό σε άνθρωπο, ούτε με την αδράνειά του θα επιτρέψει να πάθει κακό ανθρώπινο ον.
  • Το ρομπότ πρέπει να υπακούει τις διαταγές που του δίνουν οι άνθρωποι, εκτός αν αυτές οι διαταγές έρχονται σε αντίθεση με τον πρώτο νόμο.
  • Το ρομπότ οφείλει να προστατεύει την ύπαρξή του, εφόσον αυτό δεν συγκρούεται με τον πρώτο και τον δεύτερο νόμο.
Στη θέσπιση κανόνων και την εισαγωγή κώδικα δεοντολογίας σχετικά με την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης και την ανάπτυξη ανδροειδών ρομπότ, σκοπεύουν να προχωρήσουν οι βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη ρύθμιση νομικών και ηθικών ζητημάτων που ενδεχομένως μπορεί να προκύψουν στο μέλλον.
Στόχος αυτής της κίνησης είναι να δημιουργηθεί ένα νομικό πλαίσιο για τα ρομπότ που είτε ήδη έχουν αναπτυχθεί είτε θα γίνουν διαθέσιμα μέσα σε τουλάχιστον 10 χρόνια από τώρα.
Για το λόγο αυτό οι ευρωβουλευτές επιδιώκουν τη δημιουργία ενός πλαισίου το οποίο θα θέτει τις βάσεις κυρίως για την τήρηση των θεμελιωδών δεοντολογικών αρχών, ενώ ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μελετήσει ορισμένες επιλογές πριν από την ευρεία είσοδο των ρομπότ στην καθημερινότητα των πολιτών.
Αναφέρουν επίσης ότι αρχικά θα πρέπει να θεσπιστούν κοινές ευρωπαϊκές αρχές και το κατάλληλο νομικό πλαίσιο προτού κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ προχωρήσει στη θέσπιση δικών του νόμων. Σημαντικό επίσης ζήτημα αποτελεί η ασφάλεια τόσο των ίδιων των χρηστών όσο και των προσωπικών τους δεδομένων.
Ένα ακόμα ζήτημα που προκύπτει από την ανάπτυξη και εξέλιξη των ρομπότ είναι η αγορά εργασίας, αφού υπάρχουν μεγάλες ανησυχίες σχετικά με την αντικατάσταση μεγάλου όγκου εργαζομένων από ανδροειδή.
Όπως εκτιμάται, τα ρομπότ πιθανόν δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις εργασίας σε σύγκριση με αυτές που θα καταργήσει η χρήση τους, ωστόσο οι θέσεις που θα δημιουργηθούν θα είναι υψηλής ειδίκευσης.
Για το λόγο αυτό οι ευρωβουλευτές υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να παρακολουθούνται στενά οι εξελίξεις που αφορούν στην τεχνητή νοημοσύνη ώστε η ανθρωπότητα να είναι προετοιμασμένη για οποιοδήποτε πιθανό σενάριο.
Για όσους δεν καταλαβαίνουν τι πάνε να δημιουργήσουν να δουν ξανά το υπέροχο έργο του Riddley Scott Bladerunner.
Στο μέλλον οι πολυεθνικές δημιουργούν «αντίγραφα» ανθρώπων με προγραμματισμένο κύκλο ζωής. Κάποια απο αυτά επαναστατούν διότι δεν θέλουν να πεθάνουν σαν σκλάβοι. Τότε στέλνονται εναντίον τους επαγγελματίες κυνηγοί «αντιγράφων», οι Bladerunner. Το ρόλο τον είχε παίξει τότε ο μεγάλος Χάρισον Φορντ. Το έργο είχε προκαλέσει μεγάλη εντύπωση, βασίζονταν σε βιβλίο του καταπληκτικού συγγραφέα Φίλιπ Ντικ.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYRπηγη
Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.