Τουρκία: Aνακαλεί Ιμάμηδες της Γερμανίας κατηγορούμενους για κατασκοπεία

Η υπηρεσία Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ανακαλεί και απαλλάσσει από τα καθήκοντά τους Ιμάμηδες της Γερμανίας που είχαν κατηγορηθεί για κατασκοπεία από τις εκεί αρχές.
Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μερικές μόλις μέρες μετά την συνάντηση Μέρκελ-Ερντογάν και αναφέρει ότι αποτελεί μέρος των μέτρων που ελήφθησαν προκειμένου να αποφευχθούν τέτοια επεισόδια στο μέλλον, παρά το γεγονός ότι οι τουρκικές αρχές αρνήθηκαν τις κατηγορίες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση:
«Η Υπηρεσία αποφάσισε να απαλλάξει τα μέλη της από τα καθήκοντά τους, μετά τις απαραίτητες έρευνες και αφού κατέληξε πως είχαν καταχραστεί την εξουσία τους».
Η Υπηρεσία αναφέρει πως η απομάκρυνση των συγκεκριμένων ατόμων αποτέλεσε μία κίνηση καλής θέλησης, προκειμένου να διαφυλαχθούν οι σχέσεις των δύο χωρών. Ο επικεφαλής της Γερμανικής εισαγγελίας είχε ξεκινήσει έρευνα σε βάρος Τούρκων κληρικών οι οποίοι θεωρούνταν ύποπτοι για κατασκοπεία, με τον επικεφαλής της γερμανικής αντικατασκοπείας να τονίζει πως η Γερμανία δεν θα ανεχθεί επιχειρήσεις των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών στην επικράτειά της.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ)


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR
Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.