Γερμανία: Ο γιος του Χέλμουτ Κολ κατηγορεί τη Α.Μέρκελ για τον θάνατο της μητέρας του!

Ο μεγαλύτερος γιος του πρώην Γερμανού καγκελάριου της Γερμανίας, Χέλμουτ Κολ, επιρρίπτει σημαντική ευθύνη στη σημερινή καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για τον θάνατο της μητέρας του πριν από 16 χρόνια.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Zeit Magazin», ο Βάλτερ Κολ κατηγορεί τη Μέρκελ ότι αύξησε την πίεση στην οικογένειά του για πολιτικούς λόγους, αν και γνώριζε για την αρρώστια της μητέρας του, Ανελόρε. «Για εμένα, η κυρία Μέρκελ έχει ένα όχι ασήμαντο μερίδιο στον θάνατο της μητέρας μου», δήλωσε χαρακτηριστικά. Η Ανελόρε Κολ έπασχε από μία βαριά αλλεργία στο φως και το 2001 αυτοκτόνησε.
Συγκεκριμένα, η κατηγορία αφορά το σκάνδαλο που ξέσπασε το 2009 για τις δωρεές στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU), όταν η Μέρκελ ήταν γενική γραμματέας του κόμματος. Εντελώς αιφνιδιαστικά και σε ασυνήθιστη μορφή είχε αποστασιοποιηθεί τότε η Μέρκελ από τον μακροχρόνιο επικεφαλής του κόμματος και της κυβέρνησης, Χέλμουτ Κολ, επειδή δεν έδωσε στη δημοσιότητα την προέλευση παράνομων δωρεών. «Ως επαγγελματίας πολιτικός, η κυρία Μέρκελ γνώριζε ότι θα προκαλούσε μία χιονοστιβάδα, που θα έβλαπτε βαριά τη μητέρα μας και την οικογένειά μας», σημείωσε ο Βάλτερ Κολ.
«Στον αγώνα για τον έλεγχο του CDU», η Μέρεκλ «δέχθηκε το πλήγμα της μητέρας μου απλά ως μία παράπλευρη ζημιά», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η σημερινή καγκελάριος δεν είχε πει τότε «σε καμία στιγμή δημόσια: Αφήστε την οικογένεια έξω από το παιχνίδι. Εν προκειμένω γνώριζε ακριβώς ότι η μητέρα μου ήταν βαριά άρρωστη».
Η Ανελόρε Κολ και η Άνγκελα Μέρκελ ήταν κάποτε στενές φίλες, δήλωσε ο Βάλτερ Κολ. «Οι δυο τους συναντιόντουσαν και συζητούσαν συχνά. Από τη μητέρα μου γνωρίζω ότι μεταξύ τους εμπιστευόντουσαν προσωπικά θέματα. Είχαν μία φιλία», είπε, προσθέτοντας ότι η Ανελόρε Κολ «δεν άντεξε ποτέ αυτή την προδοσία της φιλίας της». Όταν αυτή «προσωπικά χρειάσθηκε κάποτε προστασία, αδειάστηκε από τη Μέρκελ», είπε ο γιος του Χέλμουτ Κολ.
Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν είναι σκοπός του να μειώσει την ευθύνη του πατέρα του στο σκάνδαλο των δωρεών. «Δεν μιλάω εδώ για τον πατέρα μου, που πράγματι έκανε πολλά για να κλιμακωθεί το σκάνδαλο των δωρεών».

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYRShare on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.