Η Moody’s προβλέπει ανάπτυξη για την Ελλάδα πάνω από το μέσο όρο της ευρωζώνης το 2017 και 2018

ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΠΟ 1,5%

Η ελληνική οικονομία θα σημειώσει ρυθμούς ανάπτυξης υψηλότερους από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης φέτος και το 2018, εκτιμά ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s σε έκθεσή του, με τίτλο: «Προοπτικές για το αξιόχρεο των χωρών της Ευρωζώνης: Σταθερές προοπτικές εν μέσω υποτονικής ανάπτυξης και αυξανόμενου πολιτικού κινδύνου».

Η Moody’s αναμένει ότι η Ευρωζώνη ως σύνολο θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,3% το 2017 και το 2018, αλλά με διαφορές στους ρυθμούς ανάπτυξης των χωρών της.
«Ορισμένες μικρότερες χώρες – όπως η Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, η Μάλτα και η Σλοβακία – είναι πιθανόν να σημειώσουν ισχυρότερη ανάπτυξη, πάνω από 3% και τα δύο έτη. Άλλες, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Σλοβενία θα αναπτυχθούν με χαμηλότερο ρυθμό, αλλά υψηλότερο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης.
Οι μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης – Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία – θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται με ρυθμούς αρκετά κάτω από το 2% και τα δύο έτη», σημειώνεται στην έκθεση.
«Οι προοπτικές μας για το αξιόχρεο των χωρών της Ευρωζώνης το 2017 είναι σταθερές συνολικά», δήλωσε η Σάρα Κάρλσον, ανώτερη αντιπρόεδρος της Moody’s και εκ των συγγραφέων της έκθεσης, προσθέτοντας:
«Η δυναμική της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρωζώνη το 2017-18 θα είναι σε γενικές γραμμές ουδέτερη αναφορικά με το αξιόχρεο και οι δείκτες του χρέους έχουν σταματήσει να επιδεινώνονται για τις περισσότερες, αλλά όχι όλες, τις χώρες της Ευρωζώνης.
Ωστόσο, η αύξηση του πολιτικού κινδύνου και του κινδύνου για τις πολιτικές σε ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης θα μπορούσε να υπονομεύσει τις συνεχιζόμενες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες».
Για πολλές, αν όχι για τις περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης, ο κρατικός ισολογισμός παραμένει σημαντικά πιο αδύναμος από ότι ήταν πριν από την κρίση, σημειώνει η Moody’s.
Ένα ευρύ φάσμα πολιτικών κομμάτων έχει εμφανισθεί σε πολλές χώρες της Ευρωζώνης, τόσο στα δεξιά όσο και στα αριστερά του πολιτικού φάσματος, αμφισβητώντας τη συναίνεση στην κατεστημένη πολιτική.
«Η βασική υπόθεση της Moody’s είναι ότι λίγα από αυτά τα κόμματα κατά της συναίνεσης είναι πιθανόν να σχηματίσουν κυβερνήσεις, αλλά τα περισσότερα έχουν τις προοπτικές να επηρεάσουν σημαντικά την πολιτική συζήτηση, αυξάνοντας το πολιτικό κόστος για την υποστήριξη μη δημοφιλών οικονομικών ή δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων από τα κεντρώα κόμματα».
Οι εκλογικοί κύκλοι το 2017 στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και ίσως την Ιταλία θα δείξουν την έκταση της στήριξης σε αυτά τα αναδυόμενα κόμματα και κινήσεις, σημειώνει η έκθεση του οίκου Moody’s.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR
Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.