Μ. Λεπέν: «Εθνικό νόμισμα μετά το Frexit με το ευρώ ως κοινό νόμισμα»

Η Ευρώπη πρέπει να διατηρήσει ένα ενιαίο νόμισμα ακόμα και αν η Γαλλία αποχωρήσει από το ευρώ, δήλωσε την Τρίτη η Μαρίν Λεπέν, αλλάζοντας την αρχική της θέση.
Η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου ζητάει εδώ και καιρό ένα «Frexit», μια έξοδο της Γαλλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος.
Ωστόσο, σε δηλώσεις της στο BFMTV η κα. Λεπέν ανέφερε ότι μετά από ένα τέτοιο δημοψήφισμα, η Ευρώπη θα έπρεπε να διατηρήσει ένα ενιαίο νόμισμα.
«Θέλω ένα εθνικό νόμισμα με το ευρώ ως κοινό νόμισμα» σημείωσε η κα. Λεπέν στο BFMTV. «Πως ήταν το ECU;» πρόσθεσε η ίδια.
Σύμφωνα με το Politico, ήταν η πρώτη φορά που η Λεπέν αναγνωρίζει έστω και έμμεσα, ότι μια μονομερής αποχώρηση από το ευρώ θα προκαλούσε νομισματικές αναταράξεις, τις οποίες θα απέτρεπε ένα νόμισμα σαν το ECU.
Οικονομικός σύμβουλος της Λεπέν δήλωσε στο Politico ότι η θέση της για το νόμισμα δεν έχει αλλάξει ριζικά. Μια επιστροφή στο ECU, στο σύστημα συναλλαγματικών ισοτιμιών που υπήρχε πριν το ευρώ, είναι μια από τις διάφορες επιλογές που εξετάζονται σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ, τόνισε ο ίδιος.

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣΗ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYRShare on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.