Το Facebook ενεργοποιεί το φίλτρο των ψευδών ειδήσεων στη Γερμανία


Μετά τα όσα έγιναν στις ΗΠΑ και τις πολλές ψεύτικες ειδήσεις που εικάζεται πως έδωσαν όντως τη νίκη των εκλογών στον Ντόναλντ Τραμπ, το Facebook επαναφέρει το θέμα των ψεύτικων ειδήσεων και ενεργοποιεί άμεσα το σχετικό φίλτρο ελέγχου για πρώτη φορά εκτός Αμερικής.Συγκεκριμένα, η δημοφιλέστερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ενεργοποιεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες ένα φίλτρο ελέγχου των ειδήσεων για τους χρήστες στη Γερμανία , σε συνεργασία με αρμόδιες υπηρεσίες και οργανισμούς που θα τσεκάρουν το αν ένα άρθρο περιλαμβάνει ψευδείς πληροφορίες.

Είναι σημαντικό το γεγονός πως ήδη η Άνγγελα Μέρκελ και άλλοι Γερμανοί πολιτικοί έχουν εκφράσει έντονα τον προβληματισμό τους για τη διάδοση και εξάπλωση ψευδών ειδήσεων μέσω των social media, που ίσως οδηγήσουν και τους πολίτες στο να πάρουν απόφαση για την ψήφο τους με λανθασμένα κριτήρια.

Όπως φαίνεται λοιπόν, όταν μια ανάρτηση αναφερθεί ως αναληθής, θα αποστέλλεται στην Correctiv, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα το Βερολίνου, όπου και θα γίνονται οι σχετικοί έλεγχοι.

Αν μια είδηση λοιπόν είναι ψευδείς, θα έχει μια σχετική «ταμπέλα», ενώ το facebook θα ενημερώνει και τους χρήστες για αυτό το θέμα πριν την μοιράσουν.
Όπως είναι λογικό, ο αλγόριθμος του Facebook θα φέρνει ολοένα και λιγότερες ψευδείς ειδήσεις στο χρονολόγιο των χρηστών.


ΠΗΓΗ: pcmag.com


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR
Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.