Ο Μ.Ακιντζί βάζει «ταφόπλακα» στις διαπραγματεύσεις με εντολή Ρ.Τ.Ερντογάν: «Μηδέν στρατός, μηδέν εγγυήσεις δεν είναι εφικτή λύση»

«ΑΝ ΕΠΙΛΥΘΕΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΩΦΕΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ»!

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου


Ο Μ.Ακιντζί βάζει «ταφόπλακα στις συνομιλίες με εντολή Ρ.Τ.Ερντογάν καθώς το «Μηδέν στρατός, μηδέν εγγηυήσεις» δεν είνι αποδεκτό από τους Τουρκοκύπριους δηλαδή την Άγκυρα.
Πέραν αυτού όμως δεν του αρέσουν ούτε οι χάρτες των Ελληνοκυπρίων και είπες πως οι χάρτες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, σημειώνοντας ότι «ο χάρτης της ελληνοκυπριακής πλευράς δεν είναι χάρτης που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτός. Δεν υπάρχει ούτε ένας Τουρκοκύπριος ο οποίος θα αποδεχόταν τον χάρτη αυτό».
Η συνέντευξη έλαβε χώρα στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό TRT και αυτό έχει την σημειολογία του.
Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Κυπριακό, ο κ. Ακιντζί είπε ότι ο χάρτης της τουρκοκυπριακής πλευράς πριν την κατάθεση του έχει γίνει αποδεκτός από όλα τα λεγόμενα “κοινοβουλευτικά” κόμματα.

Αναφερόμενος στο θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας είπε ότι η λύση επί του θέματος θα δώσει στον κάθε Τουρκοκύπριο το δικαίωμα να είναι υποψήφιος για την προεδρία της χώρας και είπε ότι η μόνη μορφή εκ περιτροπής προεδρίας που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή θα ήταν αυτή της μιας περιόδου για τους Τουρκοκύπριους και των δύο περιόδων για τους Ελληνοκύπριους.
Βέβαια οι προεδρίες των Ελληνοκυπρίων δεν θα είχαν ιδιαίτερη σημασία καθώς μέσα υπάρχει ο όρος για κάθε απόφαση της προεδρίας να συμφωνεί έστω ένας Τουρκοκύπριος υπουργός.
Δηλαδή θα τελεί η Λευκωσία υπό καθεστώς ομηρίας.

Ο κ. Ακιντζί αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Τούρκου Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι κατά τις συνομιλίες στην Γενεύη Τουρκία και λεγόμενη “Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου” (ψευδοκράτος) έγιναν ένα.
«Οι Τουρκοκύπριοι πάντα επιθυμούσαν την λύση του Κυπριακού όμως με σεβασμό στα δικαιώματα τους ενώ αν η ελληνοκυπριακή πλευρά και η ελληνική πλευρά εγκαταλείψουν την φιλοσοφία «μηδέν στρατός, μηδέν εγγηυήσεις» τότε θα είναι εφικτή η λύση.

Σχετικά με το θέμα των εγγυήσεων είπε σε περίπτωση λύσης, οι εγγυήσεις της Τουρκίας και η παραμονή μέρους στρατευμάτων είναι όρος και ότι κατά το 2017 θα πρέπει να συζητηθεί πώς ο όρος αυτός θα γίνει πραγματικότητα.

Αναφέρθηκε και σε αυτό το οποίο καίει την Άγκυρα Τουρκοκύπριος ηγέτης στο θέμα του φυσικού αερίου λέγοντας ότι, «σε περίπτωση επίλυσης του Κυπριακού αυτό θα είναι προς όφελος όλων αλλά και της Τουρκίας και “σε περίπτωση λύσης οι εντάσεις στην περιοχή θα εξαλειφθούν και τη θέση τους θα πάρουν οι συνεργασίες»
Το καταλάβατε; Όλα για το φυσικό αέριο. Η Τουρκία θα βάλει χέρι στα κοιτάσματα διαμέσου των Τουρκοκυπρίων, τόσο απλά.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYRShare on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.