Ο Σαλί Μπερίσα καλεί σε ξεσηκωμό τους Αλβανούς για την «Μεγάλη Αλβανία» και ζητάει πόλεμο με την Σερβία – Πολεμικές προετοιμασίες από τα Τίρανα

του Ανδρέα Μουντζουρούλια

«Φωτιά» στα Βαλκάνια βάζει ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα με ομιλία του που πραγματοποιήθηκε στο Αλβανικό Κοινοβούλιο, καθώς δήλωσε πως εάν η Σερβία δεν σεβαστεί το Κοσσυφοπέδιο, τότε αυτό σημαίνει πως τα Τίρανα μαζί με την Πρίστινα θα πρέπει να κηρύξουν το πόλεμο κατά του Βελιγραδίου.

«Ή θα ισχύσουν οι συμφωνίες που έχουν υπογράψει, αλλιώς πόλεμος», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ συνέχισε λέγοντας πως ναι μεν η ειρήνη πρέπει να επικρατήσει, αλλά το συγκεκριμένο ζήτημα έχει δύο μονοπάτια, ή διάλογος, ή πόλεμος.«Οι συμφωνίες αυτές θα πρέπει να παγιώσουν την ειρηνευτική διαδικασία και να αφήσουν πίσω τις έχθρες του παρελθόντος», είπε.

Ο Σαλί Μπερίσα προέτρεψε επίσης εμμέσως τους Αλβανούς να ξεσηκωθούν, καθώς δήλωσε πως θα πρέπει όπου υπάρχει Αλβανός στα Βαλκάνια να προστατεύσει την γη του και την περιουσία του, κάνοντας σαφή υπαινιγμό για την λεγόμενη Μ. Αλβανία, καθώς όπως όλα δείχνουν οι Αλβανοί ετοιμάζονται να ξεσηκωθούν σε κομμάτι γης που κατοικούν στην Βαλκανική χερσόνησο. 
Μάλιστα έφθασε στο σημείο να κατηγορήσει την Σερβία ότι επιζητά την κρίση στα Βαλκάνια και την κατηγόρησε ότι θέλει να δημιουργήσει την Μ. Σερβία.

«Οι Αλβανοί πρέπει να προστατεύσουν το έδαφός τους και προτείνω συνεδρίαση του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας στο Κοσσυφοπέδιο,» δήλωσε ο Μπερίσα.

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως ο Σ. Μπερίσα είχε δηλώσει το 2012 στην πόλη Βλόρα, με την ευκαιρία της 100ης επετείου από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του αλβανικού κράτους, ότι η«Μ. Αλβανία ξεκινά από την Πρέβεζα στην Ελλάδα και καταλήγει στο Πρέσεβο της Σερβίας «.

Την ίδια στιγμή τα Τίρανα προετοιμάζονται πολεμικά, καθώς βελτίωσαν τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων έκτακτης ανάγκης με την τοποθέτηση νέου συστήματος ασφάλειας, εξωτερικής περίφραξης, συστήματος επιτήρησης φωτισμού και βιντεολήψης σε 24ωρη βάση.
Μέρος αυτής της επένδυσης ήταν η δημιουργία νέων αποθηκών καυσίμων, που κατασκευάσθηκαν βάσει των προτύπων του ΝΑΤΟ (με ισχυρό σκυρόδεμα) και θεωρούνται οι ασφαλέστερες στην Αλβανία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι νέες εγκαταστάσεις αποθήκευσης εγγυώνται καύσιμα για περίπου έξι (6) μήνες, όχι μόνο για τα ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορία, αλλά και για διάθεση προς το υπουργείου Εσωτερικών και Υγείας.
Όπως μας ενημερώνει το echedoros-a.gr, η υπουργός Άμυνας Μίμι Κονέλι, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το έργο που επιτελέσθηκε και δήλωσε ότι με αυτό η πολεμική αεροπορία γίνεται πιο αποτελεσματική.

Σημειώνεται ότι το έργο της αποθήκευσης καυσίμων για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης της χώρας, άρχισε το 2015.

πηγη
πηγη


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR

Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.