Δανειστές προς Αθήνα: Χωνέψτε το, οι προτάσεις σας δεν είναι αρκετές

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΟΥ EUROGROUP
Είχε πάρει το... μήνυμα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πριν από τη συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης - Ζητάνε από τώρα τα μέτρα για μετά το 2018 οι θεσμοί, επειδή δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση - Εάν αυτά δεν νομοθετηθούν, η Τρόικα δεν επιστρέφει

Τεταμένο ήταν το κλίμα στις επαφές του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους θεσμούς πριν από την έναρξη του Eurogroup, την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές.

Το «μήνυμα» που εισέπραξε ο υπουργός Οικονομικών από θεσμούς και Eurogroup ήταν πως οι προτάσεις του δεν είναι αρκετές. Σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο, η κυβέρνηση Τσίπρα «πρέπει να το χωνέψει τώρα αυτό».

Η συζήτηση για την Ελλάδα στο Eurogroup δεν κράτησε πάνω από μία ώρα. Διαφορετικές πηγές αναφέρουν πως το κύριο πρόβλημα, που οδήγησε τους θεσμούς να συνταχθούν πίσω από την ιδέα νομοθέτησης των μετά-προγραμματικών μέτρων από τώρα, είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης τους προς την κυβέρνηση.

Έτσι, εμμένουν στη θεσμοθέτηση μέτρων από τώρα. «Πριν γυρίσουν οι επικεφαλής στην Αθήνα πρέπει να υπάρξουν σαφείς ενδείξεις από την ελληνική πλευρά πως είναι έτοιμοι να νομοθετήσουν τα προαπαιτούμενα που απομένουν (αγορά εργασίας, εργασιακά) και να αποδεχθεί η ελληνική πλευρά τις προτάσεις των θεσμών για μέτρα μετά το Μνημόνιο» λέει η ίδια πηγή.

Ο ίδιος αξιωματούχος εκτιμά πως τα συμπεράσματα από την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο του άρθρου 4, που θα παρουσιαστούν στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6 Φεβρουαρίου, δεν θα είναι θετικά. Μετά από αυτό, ωστόσο, δεν βλέπει άλλη τέτοια αρνητική περίσταση πάντως.

Οι θεσμοί θέλουν μία συμφωνία στο Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου. Δεν είναι απαραίτητο να γίνει όμως εκείνη την ημερομηνία, μπορεί να υπάρξει κάποια άλλη σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης μερικές ημέρες μετά, αν είναι να βρεθεί λύση.

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.