Ντάισελμπλουμ για Ελλάδα: Η εμπιστοσύνη παραμένει βασικό πρόβλημα

Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΑΡΗΤΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡ ΕΛΘΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ… ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ  ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ  
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. «Η Ελλάδα έχει πιο θεμελιώδη προβλήματα, οικονομικά και θεσμικά και εδώ το θέμα της εμπιστοσύνης είναι ακόμα βασικό», υπογράμμισε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Νταίσελμπλουμ, σε ομιλία του για την οικονομία της Ευρωζώνης το βράδυ της Τρίτης στις Βρυξέλλες, συγκρίνοντας τη χώρα μας με τις υπόλοιπες χώρες που πέρασαν από πρόγραμμα προσαρμογής.

Συγκεκριμένα ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών είπε πως η Κύπρος από το 2016 κατάφερε να βγει από το πρόγραμμα προσαρμογής που ξεκίνησε το 2013, η Ισπανία χρειαζόταν πολύ μικρότερη βοήθεια για τις τράπεζές της από ό, τι υπολογιζόταν από τον ESM και βγήκε από το πρόγραμμα στο τέλος του 2014, ενώ η Ιρλανδία που ήταν «ιδιαίτερα χτυπημένη» από την πιστωτική φούσκα, εξήλθε από το πρόγραμμα επίσης το 2013 και η Πορτογαλία ακολούθησε το 2014.
«Ολες οι παραπάνω χώρες βγήκαν από τα προγράμματα με βελτιωμένη την ανταγωνιστικότητα τους, ανέκτησαν πρόσβαση στις αγορές και είχαν δυνατή ανάπτυξη», σημείωσε ακόμη, αναφέροντας ότι η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Κύπρος βρίσκονται τώρα ανάμεσα στις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ευρωζώνης. 
Οσον αφορά την Ελλάδα, ο επικεφαλής του Eurogroup επισήμανε πως αντιμετωπίζει πιο θεμελιώδη προβλήματα, οικονομικά και θεσμικά (σ.σ. συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες που πέρασαν από προγράμματα), προσθέτοντας ότι το θέμα της εμπιστοσύνης είναι ακόμα βασικό. Εμπιστοσύνης ανάμεσα στα κράτη - μέλη αλλά και από καταναλωτές και επενδυτές προς τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας, όπως είπε χαρακτηριστικά. 
«Από την στιγμή που χτυπήσαμε τον πάτο το καλοκαίρι του 2015, έχουμε ξεκινήσει έναν εποικοδομητικό διάλογο με τις ελληνικές αρχές όσον αφορά το τρίτο πρόγραμμα», συμπλήρωσε ακόμη ο κ. Ντάισελμπλουμ και πρόσθεσε πως η ανάπτυξη έχει επιστρέψει και η δουλειά προχωρά, αν και όχι όσο γρήγορα θα ήθελαν πολλοί, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής κυβέρνησης.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ  ΧΥΤΤΑΣ  POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR
Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.