Οι κολοσσοί του διαδικτύου YouTube, Facebook, Twitter και Microsoft στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας

Το YouTube της πολυεθνικής εταιρείας Alphabet (μητρικής της Google), το Facebook, το Twitter και η Microsoft ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα τη δημιουργία μίας κοινής βάσης δεδομένων εντοπισμού των κωδικών αναγνώρισης φωτογραφιών και βίντεο που προωθούν την τρομοκρατία σε μία προσπάθεια να επισπεύσουν την αφαίρεση περιεχομένου που έχει βοηθήσει τρομοκρατικούς πυρήνες να στρατολογήσουν θιασώτες τους και να διασπείρουν ριζοσπαστικές ιδέες στο Διαδίκτυο.


«Δεν υπάρχει χώρος για περιεχόμενο που προωθεί την τρομοκρατία στην εξυπηρέτηση των πελατών μας», αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι Facebook, Microsoft, Twitter και YouTube. «Ελπίζουμε αυτή η συνεργασία να οδηγήσει σε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο πλαίσιο της ενίσχυσης της πολιτικής μας».

Οι εταιρείες Ίντερνετ έχουν δεχτεί πιέσεις από τις αρχές να επισπεύσουν την αφαίρεση από τις ιστοσελίδες τους περιεχομένου που προωθεί την τρομοκρατία, όπως τα προπαγανδιστικά βίντεο του Ισλαμικού Κράτους.

Οι αρχές στην Ευρώπη επιμένουν ιδιαίτερα σε αυτό μετά τις πολυάριθμες τρομοκρατικές επιθέσεις από τρομοκρατικές οργανώσεις και «μοναχικούς λύκους» στην ήπειρο τους τελευταίους μήνες.

Οι εταιρείες είπαν ότι θα ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου χρόνου να μοιράζονται τους κωδικούς αναγνώρισης.

Στην ανακοίνωσή τους ξεκαθαρίζουν ότι το περιεχόμενο που θα επισημαίνεται από μία άλλη εταιρεία δεν θα αφαιρείται αυτόματα και από τις τέσσερις πλατφόρμες. Οι εταιρείες θα ελέγχουν πρώτα αν το περιεχόμενο που έχει επισημανθεί από άλλη εταιρεία παραβιάζει την πολιτική τους προτού αφαιρέσουν τις πληροφορίες από τις πλατφόρμες τους.

Όπως ανακοίνωσαν οι εταιρείες, η συμφωνία τους προέκυψε έπειτα από τακτικές συναντήσεις με αξιωματούχους της ΕΕ στο πλαίσιο του αποκαλούμενου Ιντερνετικού Φόρουμ της ΕΕ, το οποίο συγκροτήθηκε με στόχο την χάραξη στρατηγικής που θα αποτρέπει τους τρομοκράτες από το να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες εταιρειών για να προωθήσουν την βία. Αργότερα μέσα στην εβδομάδα πρόκειται να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση του Ιντερνετικού Φόρουμ της ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

πηγη
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR
Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.