Π.Καμμένος: «Oι απειλές της Τουρκίας αυξάνουν τον κίνδυνο πολέμου στο Αιγαίο»

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ;
Της Χριστίνας Φλάσκου
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος, μετά τις αλλεπάλληλες «επιθέσεις» που έχει δεχθεί από Τούρκους αξιωματούχους τις τελευταίες μέρες, και συνδυάζοντας αυτές με την ολοένα και τις αυξανόμενες τουρκικές απειλές εξέφρασε την έντονη  ανησυχία του δηλώνοντας ότι τέτοιου είδους δηλώσεις μπορεί να οδηγήσουν σε εμπλοκή και «ατύχημα» στο Αιγαίο.

Παράλληλα τόνισε ότι οι απειλές προς την Ελλάδα λειτουργούν σαν διαπραγματευτικό χαρτί έναντι της διαφαινόμενης δημιουργίας του κουρδικού κράτους που φαίνεται ότι η Τουρκία δεν μπορεί πλέον να αναχαιτίσει.
Διευκρίνισε, βέβαια, ότι δεν υπονοεί ότι θα υπάρξει θερμό επεισόδιο λόγω πολεμικής πράξης αλλά ότι οι συνεχείς παραβιάσεις του εθνικού εναέριο χώρου μας από τουρκικά μαχητικά προκαλούν αερομαχίες, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε κάποιο ατύχημα.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος, σε συνέντευξή του σε εφημερίδα είπε «δεν ανησυχώ για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο με την έννοια της πολεμικής πράξης. Όταν, όμως, συνεχίζονται οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από την πλευρά της Τουρκίας και υπάρχουν αερομαχίες, είναι ανά πάσα στιγμή επικίνδυνο να γίνει ένα "ατύχημα"»,  και πρόσθεσε πως: «Όταν γίνονται ακραίες δηλώσεις εντός και εκτός του τουρκικού Κοινοβουλίου, ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργηθεί μια εμπλοκή στο Αιγαίο».
Παράλληλα, ο κ. Καμμένος προχώρησε σε μια σοβαρή επισήμανση καθώς «βλέπει» ότι πίσω από τη ρητορική της Τουρκίας φαίνεται ότι, επειδή η χώρα χάνει στο ζήτημα δημιουργίας κουρδικού κράτους, προσπαθεί, αυξάνοντας τις απειλές προς την Ελλάδα, να αποκτήσει διαπραγματευτικά χαρτιά

Επίσης, ανέφερε ότι «η Ελλάδα αντιμετωπίζει με νηφαλιότητα την κατάσταση αλλά δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να υποχωρήσει σε παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου ή των χωρικών υδάτων της και θα συνεχίσει αυτό που έκαναν πάντα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις: Θα εφαρμοστούν οι διεθνείς κανόνες δικαίου και όποιος εισέρχεται παράνομα στη χώρα θα αναχαιτίζεται».


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR
πηγη
Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.