Ένας νέος εύκολος τρόπος για να εξαφανίσετε τα ίχνη σας από το διαδίκτυο


Χάρη στην τεράστια συμβολή της τεχνολογίας του διαδικτύου στην επικοινωνία και την ανταλλαγή πληροφοριών, η σύγχρονη ζωή έχει γίνει πολύ πιο εύκολη και βολική. Ωστόσο, από την αντίθετη πλευρά, υπάρχουν πιθανότητες τα προσωπικά μας στοιχεία να είναι σε κίνδυνο ή ο υπολογιστής μας να είναι εκτεθειμένος σε κινδύνους όπως ιοί που σε κάνουν να σκέφτεσαι να εξαφανιστείς από το διαδίκτυο. Όπως έχουμε αναφέρει και παλιότερα αυτό είναι τώρα δυνατό, χάρη σε ένα νέο site.
Προγραμματιστές στη Σουηδία έχουν δημιουργήσει μια ιστοσελίδα που μπορεί να σας βοηθήσει να διαγράψετε την online παρουσία σας με μερικά μόνο κλικ. Οι Σουηδοί προγραμματιστές Wille Dahlbo και Linus Unnebäck δημιούργησαν το Deseat.me που χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο ασφαλείας της Google για να αφαιρέσει ολόκληρη τη παρουσία σας στο διαδίκτυο. Το πρόγραμμα τρέχει στον υπολογιστή σας και όχι σε servers της ιστοσελίδας για τη μεγιστοποίηση της προφύλαξης της ιδιωτικής ζωής συνεχώς.
«Το απόρρητο και η ασφάλεια δεδομένων είναι κάτι που θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό», εξηγεί η ομάδα πίσω από το site. «Στην πραγματικότητα, είναι ο νούμερο ένα στόχος μας. Γι ‘αυτό το κατασκευάσαμε ώστε να τρέχει στον υπολογιστή σας. Έτσι, βασικά το μόνο πράγμα που μας λέτε είναι τους λογαριασμούς που θέλετε να διαγράψετε. Αυτό ήταν και δεδομένου ότι χρησιμοποιούμε το πρωτόκολλο OAuth της Google δεν έχουμε πρόσβαση σε κανένα από τα στοιχεία σύνδεσής σας.»
Με απλά λόγια, το μόνο που χρειάζεται είναι να προσθέσετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον κωδικό πρόσβασής σας και μπορείτε να αφαιρέσετε όλα τα ίχνη που συνδέονται σε αυτή τη διεύθυνση με το πάτημα ενός κουμπιού. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν πια Gmail, Netflix, Facebook, Twitter, Snapchat, Ebay, Amazon ή οποιοδήποτε από αυτά. Ωστόσο, προς το παρόν, η ιστοσελίδα διαγράφει μόνο τις πληροφορίες που σχετίζονται με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μόνο για το Gmail.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδεθείτε με ένα λογαριασμό Google και το πρόγραμμα σαρώνει για οποιεσδήποτε εφαρμογές ή υπηρεσίες που έχετε δημιουργήσει χρησιμοποιώντας τον και δημιουργεί μια λίστα από αυτά με links εύκολης διαγραφής. Για κάθε λογαριασμό, βρίσκει το πρόγραμμα και σας δίνει ένα σύνδεσμο «διαγραφής», που θα σας καθοδηγήσει να διαγράψετε την σελίδα της υπηρεσίας. Κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστείτε λίγα μόνο κλικ ανά λογαριασμό για να τον διαγράψετε και ανάλογα με το πόσους λογαριασμούς έχετε στη λίστα, μπορείτε να μείνετε χωρίς κανένα λογαριασμό στο διαδίκτυο μέσα σε μια ώρα.

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR
Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.