Βράβευση του πρωτοπόρου λοιμωξιολόγου Γ. Δαΐκου με το βραβείο «Αλκμαίων»


Με την τιμητική διάκριση «Αλκμαίων», που απονεμήθηκε στον ομότιμο καθηγητή Παθολογίας και Λοιμώξεων κ. Γεώργιο Κ. Δαΐκο, η Επιστημονική Επιτροπή του «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center», συνέχισε για δεύτερο έτος τον θεσμό τιμητικών εκδηλώσεων για διακεκριμένους εκπροσώπους της ιατρικής κοινότητας.
 

Δάσκαλος πολλών γενεών, ο πρωτοπόρος λοιμωξιολόγος κ. Γεώργιος Κ. Δαΐκος, 98 ετών σήμερα, διακρίθηκε όχι μόνον για το ήθος, την ευπρέπεια και την οξύτητα πνεύματος, αλλά κυρίως για το ειλικρινές ενδιαφέρον και την αγάπη του προς τους ασθενείς. Η συμβολή του στην ανάδειξη και ανάπτυξη της Λοιμωξιολογίας στη χώρα μας υπήρξε καθοριστική.

Στη διάλεξή του στο «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center», κατά την τελετή της τιμητικής διάκρισης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016 στο Αμφιθέατρο του νοσηλευτικού κέντρου, ανέπτυξε το θέμα «Ιατρική Παιδεία», ενώ στο σημαντικό έργο και την πορεία του αναφέρθηκαν ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του νοσοκομείου κ. Γεώργιος Παπάζογλου, ο αντιπρόεδρος κ. Αντώνης Βασιλογιαννακόπουλος, καθώς και διακεκριμένοι μαθητές του, όπως οι καθηγητές κ.κ. Διονύσιος Βώρος και Γεώργιος Χαλεβελάκης.

Με την θεσμοθέτηση τoυ ετήσιου βραβείου «Αλκμαίων» (ο οποίος θεωρείται πατέρας της Ανατομίας και υπήρξε δάσκαλος του Ιπποκράτη), η Επιστημονική Επιτροπή του ΕΝHC φιλοδοξεί να συμβάλλει στην προώθηση της ελληνικής ιατρικής και μέσω της ανάδειξης του έργου και αναγνώρισης της διαδρομής των κορυφαίων εκπροσώπων της. Υπενθυμίζεται ότι στην αφετηρία του νέου θεσμού, το 2015, η τιμητική διάκριση είχε απονεμηθεί στον καθηγητή Χειρουργικής κ. Ιωάννη Δ. Παπαδημητρίου. 
Ποιος είναι ο Γεώργιος Δάικος
Ο Γεώργιος Κ. Δαΐκος, γεννηθείς το 1918 στη Ζαχάρω Ηλείας, απέκτησε την ειδικότητα της Παθολογίας στην Αθήνα και ήταν από τους πρώτους που ξεκίνησε σε δύσκολες συνθήκες μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο για τις ΗΠΑ.
Μετεκπαιδεύτηκε αρχικά στη Βοστώνη στις Λοιμώξεις και στην Αντιμικροβιακή Χημειοθεραπεία. Επέστρεψε στην Ελλάδα στην Δ’ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» με τον αείμνηστο Βασίλειο Μαλάμο. Τον ακολούθησε μετά την εκλογή του ως καθηγητής της Θεραπευτικής Κλινικής στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα». Εκεί συγκροτήθηκε μια επιστημονική ομάδα από νέους γιατρούς, στα τέλη της δεκαετίας του ’50, στην οποία είχε ενεργό συμμετοχή, δημιουργώντας τον πρώτο πυρήνα για την ανάπτυξη της Λοιμωξιολογίας στη χώρα μας.

Στη συνέχεια διετέλεσε: Υφηγητής και Εντεταλμένος Υφηγητής στη Θεραπευτική Κλινική, Καθηγητής Α’ Προπαιδευτικής Κλινικής και Ειδικής Νοσολογίας (Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών),  Ομότιμος Καθηγητής (1985), Ιδρυτικό Μέλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Αντιπρόεδρος & Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Χημειοθεραπείας και της Μεσογειακής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, όπως και της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας και του Αμφιαραείου Ιδρύματος Χημειοθεραπευτικών Μελετών.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR
Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.