Θαυμαστή ανακάλυψη στον Πανάγιο Τάφο - Βρέθηκε το νεκρικό κρεβάτι του Ιησού Χριστού (φωτό, βίντεο)

ΧΑΡΑΓΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΟΥ ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΝ 12ο ΑΙΩΝΑΤης Χριστίνας ΦλάσκουΣε μια θαυμαστή ανακάλυψη προχώρησαν οι επιστήμονες όταν άνοιξαν τον Πανάγιο Τάφο στην Ιερουσαλήμ, για πρώτη φορά μετά από 500 χρόνια. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τη Mirror, οι ερευνητές ανακάλυψαν μια πλάκα από ασβεστόλιθο (το νεκρικό κρεβάτι) που πιστεύεται ότι εκεί εναποθέτησαν το σώμα του Ιησού Χριστού μετά τη Σταύρωση.
Όπως αναφέρει η express.co.uk, όταν αποσφραγίστηκε ο Πανάγιος Τάφος, που ήταν σφραγισμένος  με μάρμαρο από  το 1550 ώστε να αποφευχθούν τυχόν απώλειες των κειμηλίων από επισκέπτες,  έκπληξη περίμενε τους θρησκευτικούς ηγέτες. 
Στις πρώτες 60 ώρες εξερεύνησης του εσωτερικού χώρου του Τάφου, οι ερευνητές φάνηκε να μην έχουν κάποια επιτυχία, αφού τα μέχρι εκείνης της στιγμής ευρήματα είχαν αλλοιωθεί από σεισμούς, φωτιές και επιδρομές.
Λίγο πριν το τέλος των εξερευνήσεων, όμως, οι αρχαιολόγοι βρήκαν μια μαρμάρινη πλάκα με χαραγμένο έναν σταυρό, ο οποίος θεωρείται ότι σκαλίστηκε το 12ο αιώνα από τους Σταυροφόρους.
Από κάτω ακριβώς βρέθηκε ένα νεκρικό κρεβάτι από ασβεστόλιθο το οποίο είναι παρόμοιο με εκείνο που περιγράφεται ότι εναποθέτησαν το σώμα του Ιησού Χριστού μετά τη σταύρωση.
Ο αρχαιολόγος Fredrik Hiebert του National Geographic, δήλωσε:

«Το πιο εκπληκτικό πράγμα για μένα ήταν όταν αφαιρέθηκε το πρώτο στρώμα και βρήκαμε ένα δεύτερο κομμάτι από μάρμαρο. Ήταν γκρι, όχι κρεμ, όπως το εξωτερικό, και ακριβώς στη μέση ήταν χαραγμένος ομοιόμορφα ένας σταυρός. Δεν είχαμε ιδέα ότι ήταν εκεί».

«Αυτό αποτελεί ορατή απόδειξη ότι το σημείο που οι προσκυνητές λατρεύουν σήμερα είναι πραγματικά ο ίδιος τάφος που βρήκε ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος τον 4ο αιώνα. Είναι καταπληκτικό» πρόσθεσε ο Fredrik Hiebert.

«Όταν συνειδητοποίησα τι είχαμε βρει τα γόνατά μου έτρεμαν».

«Μετά το άνοιγμα του ιερού τάφου, θρησκευτικοί ηγέτες από την ελληνική και την αρμενική ορθόδοξη εκκλησία καθώς και Φραγκισκανοί μοναχοί, οι οποίοι μοιράζονται την ευθύνη για την εκκλησία, ήταν οι πρώτοι που μπήκαν στον τάφο. Βγήκαν με μεγάλα χαμόγελα στα πρόσωπα τους. Στη συνέχεια, πέρασαν οι μοναχοί και βγήκαν και εκείνοι χαμογελώντας. Ήμασταν όλοι πραγματικά πολύ περίεργοι. Στη συνέχεια μπήκαμε εμείς, κοιτάξαμε μέσα. Αν και δεν υπήρχαν αντικείμενα ή οστά, ο τάφος δεν ήταν άδειος» υπογράμμισε ο αρχαιολόγος.

Οι ερευνητές είχαν εμπλακεί σε συζητήσεις σχετικά με το αν ή όχι ο τάφος μπορεί να ανοιχτεί για ζωτικής σημασίας επισκευές από το 1959, αλλά η επιτροπή δεν είχε καταφέρει να έρθει σε συμφωνία.

Τα ευρήματα θα χρειαστούν μήνες για να αναλυθούν, αλλά οι ερευνητές ελπίζουν να δημιουργήσουν μια εικονική ανακατασκευή για να την προβάλουν δημόσια.


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ
Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR
πηγη
Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.