Τη νέα φάση της «Ασπίδας του Ευφράτη» ανακοίνωσε ο Ερντογάν και βάζει «φωτιά» στη Μ. Ανατολή: «Θα φτάσουμε μέχρι τη Ράκκα»

«ΘΑ ΖΗΤΗΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ Ν.ΤΡΑΜΠ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΖΩΝΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΠΤΗΣΕΩΝ»
Όλη σχεδόν την βόρεια Συρία θέλει να καταλάβει ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν και αυτό παρά το γεγονός των μεγάλων απωλειών των τουρκικών δυνάμεων αλλά και της έντονης αντίδρασης των Κούρδων και φυσικά χωρίς να έχει προηγουμένως συνεννοηθεί με την Ρωσια.


Όπως είπε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος η επιχείρηση για την κατάληψη της al-Bab πρόκειται να ολοκληρωθεί σύντομα και μετά όπως είπε σειρά έχουν η Manbij (η οποία ελέγχεται από το κουρδικό SDF) και στο τέλος η Raqqa που ελέγχεται από την ISIS.
«Θα εκκαθαρίσουμε την Manbij από τους τρομοκράτες του ΡΚΚ και του YPG» είπε πιο συγκεκριμένα
Παράλληλα ο Ερντογάν αποκάλυψε πως θα σκοπεύει να επαναφέρει το θέμα της δημιουργίας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Βόρεια Συρία και αυτό πρόκειται να το θέσει στον νέο αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ μόλις ο τελευταίος αναλάβει τα καθήκοντά του.
Τόσο η κατάληψη της Manbij (Ιεράπολη) όσο και της Ράκκα από τις δυνάμεις της «Ασπίδας του Ευφράτη» (ένα μίγμα τουρκικού στρατού και ισλαμιστών ανταρτών τους οποίους δυτικές χώρες χαρακτηρίζουν ως «μετριοπαθείς») έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των Κούρδων οι οποίοι αφενός ελέγχουν την πρώτη και αφετέρου έχουν σημειώσει πως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δεχθούν την συμμετοχή Τούρκων στην επιχείρηση για την Raqqa.
Το γεγονός ότι ο Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη της νέας φάσης της «Ασπίδας του Ευφράτη» δείχνει καθαρά ότι όχι μόνο δεν σκοπεύει να απεμπλακεί από τη Συρία, όπως ψευδώς έχει  δηλώσει τόσες φορές, αλλά αντίθετα θέλει να μπει όλο και πιο μέσα στη χώρα δίνοντας και επίσημα «γκρίζο» χρώμα (ειδικότητά τους άλλωστε αυτό) σε μια περιοχή του ανεξάρτητου συριακού κράτους.
Σκληρές εικόνες: Τα αποτελέσματα τουρκικής αεροπορικής επιδρομής στην al-BabΝέες φωτογραφίες απο κατεστραμμένα τουρκικά Leopard 2A4,  M-60T και Cobra Otokar έδωσε στη δημοσιόητα η ISIS

https://pbs.twimg.com/media/C0dhvbxXcAA3boW.jpg:large

https://pbs.twimg.com/media/C0dhvbxW8AAJSy3.jpg:large

https://pbs.twimg.com/media/C0dhvbxWQAA3WQw.jpg:large

https://pbs.twimg.com/media/C0dhvb0WIAA5hyK.jpg:large

πηγη
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 
 DECOUPAGE πηγηpepper house lagos πηγη

 ΠΗΓΗ marascollectionsΚΟΡΙΛΛΗΣ πηγη πηγη phgh car service πηγη


ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΜΗ ΦΙΛΗ


 πηγη PHGH


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYRShare on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.