Πόλεμος για τους δημόσιους υπαλλήλους - Κ.Μητσοτάκης: «Εχει λίπος για να κόψουμε το κράτος» - Κυβέρνηση: «Θέλει να απολύσει χιλιάδες χαμηλόμισθους»

ΑΠΟΛΥΣΕΙ Ο Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ)


Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε κατά του προέδρου της της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη η κυβέρνηση, τον οποίο κατηγορεί ως «κεφαλοκυνηγό δημοσίων υπαλλήλων» και ότι «δεν σέβεται το ψωμί του μεροκαματιάρη για να γίνει αρεστός στους ακραίους εκ των δανειστών και τον... προωθήσουν οι οποίοι θέλουν μαζικές απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων».
Είναι γεγονός ότι μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του Alpha ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «ότι υπάρχει λίπος για να κοπεί στο κράτος». Τι ακριβώς εννοούσε δεν το διευκρίνισε.
Οι δημόσιες δαπάνες πάντως έχουν φτάσει σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα των απολύτως απαραίτητων και χρειάζονται αύξηση, όχι μείωση...
«Το λίπος είναι προφανώς οι χαμηλόσθοι δημόσιοι υπάλληλοι. Αυτός είναι ο σεβασμός του σε όσους με κόπο βγάζουν τίμια το ψωμί τους...» προστίθεται στο non paper.
Όσο για την αναφορά στη δήλωση του προέδρου της ΝΔ ότι «η επιστολή Τσακαλώτου είναι κατάπτυστη» η κυβέρνηση σχολιάζει «η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά».
Το non paper της κυβέρνησης έχει ως εξής:
«Μητσοτάκης: Απειλεί με απολύσεις σε δημόσιο και δήμους
Πιστός στις επιταγές των δανειστών ο κ. Μητσοτάκης αφού δηλώνει ότι οποιαδήποτε ενέργεια της κυβέρνησης "επιβάλλει συνεννόηση με τους εταίρους" - δεν περιμέναμε και κάτι καλύτερο – ασκεί και κριτική γιατί η κυβέρνηση έδωσε χρήματα στους χαμηλοσυνταξιούχους και όχι σε άλλη κατηγορία πολιτών.
Την κολοκυθιά όμως ας την παίξει με το επιτελείο του. Η κυβέρνηση έχει σοβαρότερα πράγματα να κάνει... 
- Αυτά, όμως, γιατί δεν τα είπε στη Βουλή; Για να μην αποκαλυφτούν οι εντολές και η ταύτισή του με τους πιο ακραίους εκ των δανειστών;
- Γιατί δεν έκανε εποικοδομητικές προτάσεις; 
- Γιατί ψήφισε κατά των χαμηλοσυνταξιούχων και σήμερα, εκ του ασφαλούς, κάνει κριτική;
Ο κ. Μητσοτάκης, μάλιστα, δεσμεύεται απέναντι στους ακραίους -μήπως και τον... προωθήσουν, αλλά ματαιοπονεί- με χιλιάδες απολύσεις σε δημόσιο και δήμους! "Στη ΔΕΘ μίλησα για κόψιμο δαπανών. Υπάρχει λίπος στο κράτος", τονίζει και σήμερα σε συνέντευξή του (Alpha radio) προαναγγέλλοντας χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο.
Το λίπος είναι προφανώς οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι. Αυτός είναι ο σεβασμός του σε όσους με κόπο βγάζουν τίμια το ψωμί τους...
Δεν αρκείται, όμως, στο δημόσιο -όπου έχει τεχνογνωσία στις απολύσεις ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Δίνει τα διαπιστευτήρια του ως άνθρωπος των απολύσεων και της ανεργίας και για τους δήμους.
Απειλεί με απολύσεις όχι μόνο όλους τους συμβασιούχους αλλά και τους μόνιμους υπαλλήλους των δήμων. Γιατί η κυβέρνηση έδωσε "κυρίως σε δημάρχους, τη δυνατότητα να αποδέχονται δικαστικές αποφάσεις που τακτοποιούν και μονιμοποιούν από την πίσω πόρτα συμβασιούχους".
Όλους αυτούς τους δημοτικούς υπαλλήλους απειλεί με ανεργία ο κ. Μητσοτάκης...
Ας μάθει, όμως, επιτέλους να σέβεται το ψωμί του μεροκαματιάρη, χρονιάρες μέρες. Όλα έχουν ένα όριο. Έλεος...
ΥΓ. Η αναφορά του κ. Μητσοτάκη ότι "η επιστολή Τσακαλώτου ήταν κατάπτυστη", μετά τα όσα ο ίδιος υποστηρίζει στην ίδια συνέντευξη, είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί με πολιτικούς όρους. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά...»

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     
TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR

Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.