Ο Ελληνικός Στρατός «ξεμένει» από άρματα μάχης: Πίσω στην υπηρεσία τα Μ60Α3 που είχαν αποσυρθεί το 2009

ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ «ΜΑΝΛΙΧΕΡ» ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ...

Τα ελληνικά άρματα μάχης Μ60Α3 ξεκίνησαν να αποσύρονται το 2009, η απόσυρσή τους ολοκληρώθηκε το 2013, αλλά η ιστορία φαίνεται ότι έχει διαφορετικά σχέδια για το συγκεκριμένο άρμα: Η έλλειψη ανταλλακτικών για το ηλεκτροοπτικό σύστημα των M48A5 MOLF (έκλεισε η εταιρεία Atlas που το υποστήριζε, αναγκαστικά βγάζει από την "ναφθαλίνη" τα Μ60Α3 (που έτσι ή αλλιώς ήταν νεότερα από τα Μ48, αλλά με υποδεέστερο ηλεκτροοπτικό) και τα στέλνει πίσω στα νησιά. 
Ενώ έχει αρχίσει συζήτηση για τον εκσυγχρονισμο του, έστω και σε μία στοιχειώδη αναβάθμιση που θα το κρατήσει ικανό να επιχειρεί στα νησιά τα επόμενα 5-10 χρόνια.
Συζητείται ακόμα και η αλλαγή του πύργου με αυτόν των Μ48Α5 MOLF.
Ενα μεγάλο πρόγραμμα αναβάθμισης με την ονομασία Πρόγραμμα Επέκτασης Επιχειρησιακού Βίου (SLEP: Service Life Extension Program) του άρματος μάχης M60A3 της αμερικανικής Raytheon έχει λίγες πιθανότητες να προχωρήσει λόγω κόστους.
Η αναβάθμιση προτείνεται στις χώρες που ακόμα διατηρούν σε υπηρεσία το άρμα μάχης M60A3 και υπόσχεται ότι με κλάσμα του οικονομικού κόστους προμήθειας ενός σύγχρονης σχεδίασης άρματος μάχης.
Κύριο χαρακτηριστικό της αναβάθμισης είναι η αναβάθμιση του συγκροτήματος ισχύος με την εγκατάσταση πετρελαιοκινητήρα ισχύος 950 ίππων στη θέση του ισχύος 750 ίππων AVDS-1790-2. Μάλιστα, ο νέος κινητήρας θα επισκευαστεί ώστε να παραδοθεί στον χρήστη με μηδενικές ώρες λειτουργίας.
Επιπρόσθετα, τα υδραυλικής λειτουργίας συστήματα ελέγχου του πύργου, που είναι προβληματικά τόσο λόγω ηλικίας όσο και φύσης (τα υδραυλικά υγρά είναι εξαιρετικά εύφλεκτα και παρουσιάζουν συχνή εμφάνιση βλαβών) θα αντικατασταθούν από ηλεκτρικά τα οποία προσφέρουν μεγαλύτερη ταχύτητα, μικρότερο χρόνο αντίδρασης και χαμηλότερο επίπεδο θορύβου.
Επίσης, η φονικότητα του άρματος αυξάνεται κατακόρυφα με την αντικατάσταση του παλαιάς σχεδίασης ραβδωτού πυροβόλου M68 διαμετρήματος 105 χλστ. με το λειόκαννο πυροβόλο M256 (η αμερικανική έκδοση του κατασκευής Rheinmetall L44) διαμετρήματος 120 χλστ.
Πάντως οι Τούρκοι έχουν εκσυγσρονίσει κάπου 350 από αυτά με το ισραηλινό πακέτο Sabra (πυροβόλο 120 χλστ.) και τα χρησιμοποιούν εντατικά στον Εβρο και την Συρία
Δείτε σχετικό βίντεο από την δράση των Μ60Α5 
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 
 DECOUPAGE πηγηpepper house lagos πηγη

 ΠΗΓΗ marascollectionsΚΟΡΙΛΛΗΣ πηγη πηγη phgh car service πηγη


ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΜΗ ΦΙΛΗ


 πηγη PHGH


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR

πηγη
Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.