Η εκτόξευση ενός τεράστιου σύννεφου πλάσματος από τον Ήλιο έσπασε την μαγνητική ασπίδα της Γης

Ένα σύννεφο πλάσματος που απελευθερώθηκε από τον  Ήλιο το 2015 πυροδότησε μια ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα και έπληξε τη Γη, προκαλώντας μαζική συμπίεση της μαγνητόσφαιρας.

Το τηλεσκόπιο μιονίων GRAPES-3, που βρίσκεται στο Εργαστήριο των Κοσμικών Ακτίνων  του TIFR στο Ooty (Ινδία), ανίχνευσε στις 22 Ιουνίου του 2015 μια έκρηξη γαλαξιακών κοσμικών ακτίνων που δημιούργησε μια ρωγμή στη μαγνητική ασπίδα της Γης, αναφέρει η επιστημονικό περιοδικό «Physical Review Letters». Το περιστατικό συνέβη όταν το ηλιακό στέμμα εξαπέλυσε ένα τεράστιο σύννεφο πλάσματος που έπληξε τον πλανήτη μας.
Ταξιδεύοντας με ταχύτητα 2,5 εκατομμυρίων χιλιομέτρων την ώρα, συμπίεσε την μαγνητόσφαιρα της Γης και προκάλεσε μια ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα. Η εκτόξευση των κοσμικών ακτίνων, περίπου 20 GeV διήρκεσε δύο ώρες και ο αντίκτυπος της έκρηξης έγινε αισθητός σε πολλές χώρες που βρίσκονται σε υψηλά γεωγραφικά πλάτη, όπου κατεγράφησαν διακοπές του ραδιοφωνικού σήματος, τονίζει η ηλεκτρονική πύλη Phys.org .
Η μαγνητόσφαιρα της Γης προστατεύει τον πλανήτη από τη ροή της ηλιακής και κοσμικής ακτινοβολίας και από τον αντίκτυπο της ακτινοβολίας υψηλής ενέργειας. Τα δεδομένα που παρείχε το τηλεσκόπιο δείχνουν ότι η εμφάνιση της μαγνητικής επανασύνδεσης προκάλεσε μια προσωρινή απενεργοποίηση της μαγνητικής ασπίδας της Γης και η ρωγμή επέτρεψε την είσοδο στην ατμόσφαιρα του πλανήτη μας γαλαξιακών κοσμικών ακτίνων χαμηλότερης ενέργειας.
Οι ειδικοί λένε ότι αυτό δείχνει την «προσωρινή αποδυνάμωση της μαγνητικής ασπίδας της Γης» και μπορεί να συμβάλει στην «καλύτερη κατανόηση των Υπερκαταιγίδων που Θα μπορούσαν στο μέλλον να παραλύσουν τις τεχνολογικές υποδομές» στον πλανήτη μας, αλλά και να θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές των αστροναυτών που βρίσκονται στο διάστημα.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ SO EASY ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYRShare on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.