Ερευνες για φυσικό αέριο σε χρυσοφόρο κοίτασμα ξεκίνησε αιφνιδιαστικά η Κύπρος - Πολεμικά πλοία στέλνει η Τουρκία

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ NAVTEX KAI NAVWARN ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΟΘΕΙτου Πέτρου ΑναστασίουΗ Τουρκία εξέδωσε την υπ'αριθμ. 683/2016, NAVTEX με την οποία αναγγέλλει την πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων σε μια περιοχή που εκτείνεται από τα όρια των ΕΧΥ μεταξύ Ρόδου και Καρπάθου, νότια-νοτιοδυτικά του Καστελόριζου και φτάνει νοτιοανατολικά σε θαλάσσια περιοχή η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στα σημεία που πραγματοποιεί έρευνες το ερευνητικό σκάφος R/V "RAMFORM TETHYS το οποίο εκτελεί από τις 20 Νοεμβρίου έρευνες για φυσικό αέριο για λογαριασμό της Κύπρου! Δύο τουρκικά πολεμικά πλοία, μία φρεγάτα και μία πυραυλάκατος βρίσκονται στην περιοχή και παρακολουθούν το  R/V "RAMFORM TETHYS" που ρυμουλκεί 14 καλώδια μήκους 1000 μέτρων με ανάπτυξη σε 1500 μέτρα και συνοδεύεται από τα σκάφη "EDT ARGONAUT", "EDT NIOVI" και "EDT ZENON".
Η Λευκωσία είχε εκδώσει την ΝAVWARN 677/2016  με την οποία ενημέρωνε ότι ξεκινούσαν πάλι στο "Οικόπεδο 11" της κυπριακής ΑΟΖ έρευνες για για φυσικό άεριο (πιθανολογείται η ύπαρξη τεράστιου κοιτάσματος, δεκαπλάσιου απ΄αυτό του κοιτάσματος "Αφροδίτη".
Με την κυπριακή NAVWARN καλούνται τα διερχόμενα σκάφη να αποφύγουν την περιοχή που περιλαμβάνεται στις συγκεκριμένες συντεταγμένες και να κινούνται με προσοχή σε απόσταση 10 ν.μ. από τα συγκεκριμένα σκάφη.
Τα δικαιώματα της περιοχής έχουν παραχωρηθεί στην γαλλική εταιρεία Total. 
Η συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι από αυτές που αμφισβητεί ευθέως η Τουρκία είναι γνωστό ότι έχει απειλήσει επανειλημμένα ότι δεν θα επιτρέψει έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ, πριν την λύση του Κυπριακού, με το επιχείρημα ότι η ΑΟΖ, ακόμη και αυτή στο Νότιο τμήμα του νησιού ανήκει εξίσου στους Τουρκοκυπρίους.
Το ελληνικό ΓΕΕΘΑ παρακολουθεί τα τουρκικά πλοία.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR
πηγη
Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.