Το περίφημο «Τέρας», η λιμουζίνα-κινούμενο φρούριο του Ομπάμα (φωτό)

Προφανώς ένας πλανητάρχης δεν θα μπορούσε να κυκλοφορεί με κάποιο συμβατικό όχημα, ούτε καν με κάποιο εξελιγμένο με έξτρα συστήματα προστασίας. Δεν μπορεί παρά να έχει το δικό του μοναδικό προεδρικό αυτοκίνητο που να αντανακλά το εκτόπισμά του και αναλόγως να τον προστατεύει και από όλων των ειδών τις απειλές.

Αυτό είναι το «Τέρας», το λεγόμενο «Beast», η επίσημη λιμουζίνα του προέδρου των ΗΠΑ.
Πρόκειται για μια μοναδική Cadillac που στην πραγματικότητα είναι φορτηγό που μεταμορφώθηκε σε αυτοκίνητο- και όχι το αντίστροφο.
Είναι εξοπλισμένη με πολλά συστήματα προστασίας, επιθετικά και αμυντικά συστήματα και κατασκευάστηκε με τα στάνταρντ των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ. Μέσα στο «Τέρας» ο Μπαράκ Ομπάμα είναι παντελώς αποκομμένος από τον έξω κόσμο αλλά έχει διαθέσιμο πλήρη εξοπλισμό των πιο εξελιγμένων τεχνολογικά επικοινωνιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες που είχε δώσει στη δημοσιότητα η κατασκευάστρια General Motors το 2013, είχαν κατασκευαστεί 12 πανομοιότυπα αυτοκίνητα που ο πρόεδρος χρησιμοποιεί εναλλάξ. Αυτά που δεν χρησιμοποιούνται είναι σταθμευμένα στα κεντρικά των μυστικών υπηρεσιών και παρακολουθούνται 24 ώρες το 24ωρο.
Τουλάχιστον δύο οχήματα ταξιδεύουν με τον πρόεδρο όπου πηγαίνει. Η αυτοκινητοπομπή του περιβάλλεται μεταξύ άλλων από έως 45 θωρακισμένα οχήματα- ανάμεσά τους ένα ακριβές αντίγραφο του «Beast»-, την αστυνομία της εκάστοτε περιοχής, κινητό κέντρο τηλεπικοινωνιών, κ.ά.
Τα χαρακτηριστικά του «Τέρατος» όπως η τελική του ταχύτητα και το βάρος του είναι απόρρητα, όπως και η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε στην κατασκευή των αλεξίσφαιρων παραθύρων. Ωστόσο έχουν κυκλοφορήσει πληροφορίες πως η κάθε Cadillac ζυγίζει 6,8 τόνους λόγω της θωράκισης και των επιπλέον συστημάτων ασφάλειας. Η μέση κατανάλωση του V8 είναι 63 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και η αυτονομία είναι περιορισμένη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος του κάθε αυτοκινήτου είναι 1,5 εκατομμύρια δολάρια.
Η πλευρική θωράκιση είναι η μέγιστη που υπάρχει σε τροχοφόρο. Έχει πάχος 20 εκατοστά στις πόρτες και άλλα 13 εκατοστά είναι το κρύσταλλο του παραθύρου με αποτέλεσμα οι πόρτες να είναι τόσο βαριές, που είναι σχεδόν είναι αδύνατον να ανοίξουν από μέσα.
Υπάρχει κατάλληλη προστασία για σκοπούμενη πρόκληση φωτιάς, η καμπίνα είναι στεγανοποιημένη για προστασία από επίθεση με χημικά και στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται συστήματα νυχτερινής όρασης και δορυφορική επικοινωνία με βιντεοκλήσεις για τηλεδιασκέψεις.
Λέγεται πως το Beast είναι το καλύτερο όχημα προστασίας στον κόσμο.
Σύμφωνα με τη Wikipedia, οι Αμερικανοί πρόεδροι κινούνταν σε μη τροποποιημένα οχήματα μέχρι που υπό τη διοίκηση του Φραγκλίνου Ρούσβελτ εμφανίστηκε το Sunshine Special, το πρώτο προεδρικό αυτοκίνητο που φτιάχτηκε ακολουθώντας τα στάνταρντ που όρισαν οι μυστικές υπηρεσίες. Μέχρι τη δολοφονία του Κένεντι επιτρεπόταν οι πρόεδροι των ΗΠΑ να κυκλοφορούν και με ανοιχτά οχήματα, εκτεθειμένοι στο κοινό. Μετά τη δολοφονία του όμως, ξεκίνησε η χρήση ολοένα και καλύτερα θωρακισμένων οχημάτων μέχρι το τωρινό που είναι ερμητικά προστατευμένο και εξοπλισμένο με τρόπο πρωτοποριακό.
Όταν έρθει η ώρα της απόσυρσής τους, τα προεδρικά αυτοκίνητα αποσυναρμολογούνται και καταστρέφονται με τη βοήθεια των μυστικών υπηρεσιών ούτω ώστε να μην διαρρεύσουν τα «μυστικά» τους.


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ SO EASY ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYRShare on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.