Σκληρές ελληνοτουρκικές αερομαχίες στο Αιγαίο ενώ ο Μ.Ομπάμα προσγειωνόταν στην Αθήνα

ΤΡΕΙΣ ΕΜΠΛΟΚΕΣ ΔΥΤΙΚΑ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΛΕΣΒΟΥ

Τουρκικά μαχητικά ενεπλάκησαν σε σκληρές αερομαχίες με ελληνικά μαχητικά την ώρα που το Air Force One το οποίο μετέφερε τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα προσγειωνόταν στην Αθήνα

Μετά τη χθεσινή εμπλοκή σήμερα τα τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν τρεις εμπλοκές με τα μαχητικά της Πα που απογειώθηκαν για να τα αναχαιτίσουν την ώρα που παραβίαζαν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο (ΕΕΧ) μεταξύ Χίου και Σάμου.
Έτσι την ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωνε τον αμερικανό Πρόεδρο για τις προσπάθειες της Τουρκίας για αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάννης ελληνικά F-16 Adv. που είχαν απογειωθεί από την Σκύρο εμπλέκονταν με οπλισμένα τουρκικά F-16.
Πιο συγκεκριμένα ένα ζεύγος οπλισμένων F-16 της ΤΗΚ εισήλθε παραβιάζοντας τον ΕΕΧ μεταξύ Χίου και Σάμου. Αμέσως ένα ζεύγος από F-16 της ΠΑ έσπευσε να τα αναχαιτίσει.
Τα τουρκικά μαχητικά αρνήθηκαν να υπακούσουν στις εντολές των πιλότων  της ΠΑ ξεκινώντας την πρώτη εμπλοκή δυτικά της Χίου στις 13:35.
Στη συνέχεια τα τουρκικά αεροσκάφη έδειξαν να αποχωρούν από τον ΕΕΧ όμως λίγα λεπτά  αργότερα και πιο συγκεκριμένα στις 13:40   ενεπλάκησαν πάλι με ταF-16 του ίδιου ζεύγους δυτικά της Λέσβου αυτή τη φορά και αμέσως μετά ξανά στις 13:45 στην ίδια περιοχή.
Στη συνέχεια το τουρκικό οπλισμένο ζεύγος αποχώρησε από τον ΕΕΧ.
Εκτός από τα τουρκικά μαχητικά παραβάσεις του FIR και παραβιάσεις πραγματοποίησαν και δύο CN-235. Συνολικά τα τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 3 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 2 παραβιάσεις του ΕΕΧ.
Είναι η δεύτερη συνεχή ημέρα που τουρκικά προχώρησαν σε εμπλοκές στο Αιγαίο αντί να δεχθούν να αποχωρήσουν χωρίς περαιτέρω προκλήσεις.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ SO EASY ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR

πηγη
Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.