Θρησκευτική γενοκτονία κατά των Χριστιανών διεξάγεται στη Μέση Ανατολή

Μια θρησκευτική γενοκτονία εναντίον των Ελληνορθόδξων διεξάγεται εδώ και πολλά χρόνια στην Μέση Ανατολή ενώ φαίνεται να κορυφώνεται τώρα

Εκατομμύρια Χριστιανοί μετανάστευσαν από τις χώρες της Μέσης Ανατολής τα τελευταία 100 χρόνια, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων  Interfax σε ενδελεχή έρευνα γνωστού καθηγητή.
«Ο αριθμός των χριστιανών που αναγκάστηκαν να φύγουν από  την περιοχή ανέρχεται σε  έξι εκατομμύρια ανθρώπους τα τελευταία 100 χρόνια», δήλωσε ο  Suheil Farah, καθηγητής του πανεπιστημίου του Λιβάνου και μέλος της οργάνωσης «αυτοκρατορική Ορθόδοξη κοινωνία της Παλαιστίνης» (IOPS).
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των Χριστιανών στην επικράτεια του αραβικού κόσμου κυμαίνεται μεταξύ 12 εκατομμύρια και 15 εκατομμύρια.
Οι περισσότεροι από αυτούς ζουν στην Αίγυπτο, το Σουδάν και το Λίβανο. Υπάρχουν 900.000 Χριστιανοί στη Συρία, 350.000 στο Ιράκ, μεταξύ 140.000 και 165.000 στην Ιορδανία, 50.000 στην Παλαιστίνη και 120.000 στο Ισραήλ.
«Οι Χριστιανοί αντιπροσωπεύουν πλέον το 3,4% του πληθυσμού του αραβικού κόσμου. Οι δείκτες αυτοί δεν είναι οι ίδιοι στις διάφορες αραβικές χώρες. Στο Λίβανο,  αντιπροσωπεύουν το 41-42% του πληθυσμού, έναντι 8-9% στη Συρία και 6- 7% στην Αίγυπτο », είπε ο καθηγητής.
Ο ίδιος  έδωσε επίσης στατιστικά στοιχεία για την Τουρκία, όπου ο αριθμός των Χριστιανών έφτανε  περίπου τα 2 εκατομμύρια το 1920, ενώ σήμερα δεν υπάρχουν περισσότεροι από 55.000 .
Ο Λιβανέζος επιστήμονας τόνισε ότι 10.000-12.000 χριστιανοί ζουν στην Ιερουσαλήμ (2% του πληθυσμού της πόλης), αλλά ο αριθμός τους  μειώνεται συνεχώς και μπορεί να οδηγήσει σε εξαφάνιση τους από το δημογραφικό και γεωγραφικό χάρτη των Αγίων Τόπων στα επόμενα 50 χρόνια.
Οι διώξεις  όμως των Χριστιανών που ζουν στη Μέση Ανατολή από τον ισλαμικό στρατό,  μπορούν  να συγκριθούν μόνο με την μαρτυρική περίοδο των πρώτων χρόνων  του χριστιανισμού, με το ποίμνιο και την εκκλησία να παραμένουν ακλόνητοι και αισιόδοξοι στην  θέση τους.
Αν προσθέσουμε και αυτούς τους απηνείς διωγμούς που δέχθηκαν οι χριστιανοί σε Συρία και Ιράκ από τους τζιχαντιστές η Μέση Ανατολή σχεδόν άδειασε από Χριστιανούς …σειρά τώρα για  την νέα τάξη έχει η Ευρώπη.

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR
Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.