Συμπόρευση Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και Ειρηναίου για τα Θρησκευτικά

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον Ειρηναίο στο Συνοδικό Μέγαρο της μονής Πετράκη και επιβεβαιώθηκε η πλήρης συμπόρευσή τους  τόσο σε ό,τι αφορά το μάθημα των Θρησκευτικών, αλλά και σε γενικότερα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος .

Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, με τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης, Ειρηναίο και αντιπροσωπεία αρχιερέων της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της νήσου, τους μητροπολίτες Γορτύνης, Μακάριο και Πέτρας και Χερρονήσου, Γεράσιμο.
Η συμπόρευση αυτή  αποτυπώθηκε στις δηλώσεις του, με την υπογράμμιση της σπουδαιότητας της συνάντησης και συνεργασίας τους για τον κοινό συντονισμό των ενεργειών τους προς όφελος του πληρώματος της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα.
«Όσα είπα χθες δεν αφορούν πρόσωπα, αλλά καταστάσεις. Αυτό που ευχόμαστε είναι να υπάρξει συνεργασία. Τα Θρησκευτικά να είναι σταθερά στον λαό μας, να έχουν το ωράριο που απαιτείται, το άρωμα και το πνεύμα της ορθοδόξου πίστεώς μας», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
«Συμφωνούμε με όσα είπε ο αρχιεπίσκοπος και δεχόμαστε όσα ειπώθηκαν. Δεν μπορούμε να ξεριζωθούμε, να πάψουμε να είμαστε αυτό που είμαστε», δήλωσε από την πλευρά του ο  Ειρηναίος.
Στη συνέντευξη Τύπου του εκπροσώπου της ΔΙΣ της Ελλαδικής Εκκλησίας, μητροπολίτη Δημητριάδος, Ιγνατίου και του εκπροσώπου της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Κρήτης, μητροπολίτη Γορτύνης, Μακαρίου, σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών, ο μητροπολίτης Γορτύνης υπογράμμισε την ανάγκη η Πολιτεία να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου.
«Πού πάμε; Ποιον άνθρωπο θέλουμε σήμερα; Πρέπει να τα θέσουμε στην κυβέρνηση. Πολλά από όσα λέγονται από πλευράς Πολιτείας δεν είναι έτσι. Είναι ιδεοληψίες. Τους λέμε ελάτε σε ένα κοινό τραπέζι να κουβεντιάσουμε. Καλούμε την Πολιτεία να αφήσει τους τακτικισμούς και τα πείσματα και να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τον λαό», τόνισε. Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Δημητριάδος επισήμανε τη σημασία της σημερινής συνάντησης και της κοινής απόφασης για συνεργασία.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ SO EASY ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣΗ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.