Ο Πάπας Φραγκίσκος επικρίνει το καπιταλιστικό σύστημα (φωτο)

Ο Ποντίφικας δήλωσε κατά την διάρκεια ομιλίας του ότι αυτή την «οικονομική δικτατορία» προέβλεψαν ορισμένοι από τους προκατόχους του, όπως ο Πίος ΧΙ, ο οποίος το 1931 επινόησε τον όρο "διεθνής ιμπεριαλισμός των χρημάτων".

Ο Πάπας Φραγκίσκος το Σάββατο επέκρινε το παγκόσμιο καπιταλιστικό οικονομικό σύστημα, τονίζοντας ότι επικεντρώνεται στον «θεό του χρήματος» και όχι στον άνθρωπο. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της τελετής λήξης της 3ης Συνάντησης των Λαϊκών Κινημάτων που έλαβε χώρα στη Ρώμη. Ο Πάπας παραπονέθηκε ότι μεγάλα ποσά των χρημάτων προορίζονται για να σώσουν τις τράπεζες που αντιμετωπίζουν προβλήματα και «δεν επενδύεται ούτε το ένα χιλιοστό, για να βοηθηθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους και πεθαίνουν στην Μεσόγειο Θάλασσα στη διάρκεια του ταξιδιού τους».
«Τί συμβαίνει στον σημερινό κόσμο όταν απειλείται με πτώχευση μια τράπεζα ακαριαία εμφανίζονται εξωφρενικά ποσά για την σωτηρία της, αλλά όταν συμβαίνει το ίδιο με την ανθρωπότητα δεν υπάρχει ούτε χιλιοστό για να σώσει αυτά τα αδέλφια μας που υποφέρουν τόσο πολύ;» αναρωτήθηκε ο Ποντίφικας μιλώντας στα ισπανικά.  
Επίσης παρακίνησε τους κρατούντες να απαλλαχθούν από τα «δεσμά» και την «προσκόλληση στα υλικά αγαθά», καθώς επίσης από την «πείνα» για «τα χρήματα, τα πλούσια συμπόσια, τα πολυτελή αρχοντικά, τα πανάκριβα κοστούμια ή τα πολυτελή αυτοκίνητα»
Μάλιστα παράφρασε και μια φράση του προέδρου της Ουρουγουάης, Χοσέ Πέπε Μουχίκα, στην οποία αναφέρεται ότι «όποιος αγαπά όλα αυτά τα πράγματα, τον παρακαλούμε να μην ανακατευτεί με την πολιτική».
Στην παγκόσμια συνάντηση φέτος συγκεντρώθηκαν στη Ρώμη περίπου 5.000 συμμετέχοντες από διάφορες χώρες όπως η Ισπανία, η Κολομβία, η Αργεντινή, η Γουατεμάλα, το Μεξικό, ο Ισημερινός, η Κούβα ή η Βενεζουέλα.

πηγη
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ SO EASY ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR

Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.