Οι Ιταλοί «αποχαιρετούν» το ευρώ και επιστρέφουν στην ασφάλεια του χρυσού με μαζικές αγορές του εν όψει της 4ης Δεκεμβρίου!

ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;
του Πέτρου ΑναστασίουH Iταλία ετοιμάζεται για έξοδο από την ευρωζώνη. Ενώ η πλειοψηφία του ιταλικού λαού θέλει επιστροφή στο εθνικό νόμισμα και δίνουν συντριπτικά ποσοστά νίκης στο δημοψήφισμα υπέρ του "Οχι" στην επέκταση της κυριαρχίας των Βρυξελλών που ζητεί ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός Μ.Ράντσι (ο επονομαζόμενος και "Τσίπρας με γραβάτα" στις Βρυξέλλες) οι Ιταλοί μειώνουν τους τους λογαρισμούς τους στις πτωχευμένες ελέω Βρυξελλών τράπζές τους και και αγοράζουν χρυσό στην Ελβετία. 
Οι αναλήψεις από την ευρισκόμενη σε βαθιά κρίση ιστορική τράπεζα Monte dei Paschi ανέρχονται ήδη στο 14% των συνολικών καταθέσεων. Το τέλος τoυ παιχνιδιού έχει μόλις αρχίσει στην Ιταλία.
Στο υποκατάστημα εμπορίας πολύτιμων μετάλλων Pro Aurum της πόλης Λουγκάνο, το οποίο βρίσκεται στο ιταλόφωνο καντόνι Τεσσίνο της νότιας Ελβετίας, εδώ και βδομάδες Ιταλοί παραγγέλουν σε αυξανόμενο βαθμό ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα.
«Συνήθως έχουμε 80% Ελβετούς πελάτες και 19% Ιταλούς, αλλά τώρα τα ποσοστά έχουν σχεδόν αντιστραφεί», όπως είπε ο Ρόμπερτ Χάρτμαν, ο διευθυντής της Pro-Aurum στο περιοδικό WiWo.
Οι περισσότεροι φυλάσσουν το χρυσό σε θυρίδες της ελεύθερη τελωνειακής ζώνης των γερμανών εμπόρων πολύτιμων μετάλλων της Ζυρίχης.
Το πρόβλημα, το οποίο αντιμετωπίζουν oi Ιταλοί είναι ότι ποσά άνω τον 10.000 ευρώ σε μετρητά πρέπει να δηλώνονται εγγράφως κατά την είσοδό τους στην Ελβετία.
Όποιος συλλαμβάνεται να παρανομεί εισάγοντας μεγαλύτερα ποσά βρίσκεται αντιμέτωπος με τις δρακόντειες ποινές, τις οποίες προβλέπει ο ελβετικός νόμος, όπου και περιλαμβάνεται και η ειδοποίηση των ιταλικών αρχών κατά της φοροδιαφυγής.
Προς το παρόν οι Ιταλοί μπορούν, όμως, απλώς να εμβάσουν νομότυπα μεγαλύτερα ποσά στην Pro AUrum του Λουγκάνο και στη συνέχεια να αγοράσουν χρυσό χωρίς κανένα πρόβλημα.
Από την αρχή του έτους οικονομολόγοι προειδοποιούσαν πως το 2016 θα ήταν μια από τις δυσκολότερες χρονιές μετά το 2008 για την Ιταλία.
Η εταιρεία γεωστρατηγικών αναλύσεων και συλλογής πληροφοριών, Stratfor (η οποία συνεργάζεται με την ελληνική ΕΥΠ...) προβλέπει ότι η ιταλική οικονομική κρίση ως απόρροια του ευρώ θα μπορούσε να διαλύσει την ευρωζώνη μέχρι το τέλος του 2018.
Από την αρχή του έτους οικονομολόγοι προειδοποιούν πως το 2016 θα είναι μια από τις δυσκολότερες χρονιές μετά το 2008 για τις αγορές, σχολιάζουν αναλυτές της Stratfor, επισημαίνοντας ότι η οικονομική επιβράδυνση της Κίνας σε συνδυασμό με τις γεωπολιτικές εντάσεις δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα παγκοσμίως. Ενώ, την ίδια στιγμή, οι αναδυόμενες οικονομίες περιέρχονται σε δυσμενή θέση λόγω των χαμηλών τιμών του πετρελαίου και την επιβράδυνση της κινέζικης οικονομίας.
Εν τω μεταξύ, η προσοχή των αναλυτών είναι στραμμένη στις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών λόγω της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης. Η οικονομία της Ιταλίας είναι η πλέον προβληματική στην Ευρώπη και πολλοί αναλυτές εκφράζουν τις ανησυχίες τους για το πως η ιταλική οικονομία ενδέχεται να επηρεάσει την Ευρωζώνη.  
Στην τρέχουσα περίοδο αβεβαιότητας που χαρακτηρίζει την παγκόσμια οικονομία η Ιταλία, και κυρίως ο τραπεζικός τομέας της, ανησυχεί ιδιαίτερα τους αναλυτές, σχοιλιάζει η Stratfor.
Ο ιταλικός τραπεζικός δείκτης έχει υποχωρήσει κατά 18% αυτό το έτος, ενώ η τρίτη μεγαλύτερη και πιο προβληματική ιταλική τράπεζα, η Monte dei Paschi, έχει χάσει το 50% της αξίας της κατά την διάρκεια της ίδιας περίοδος.
Η 4η Δεκεμβρίου, τελικά, ίσως αποβεί μια μεγάλη μέρα για την ευρωπαϊκή ανεξαρτησία. Μην ξεχνάμε και τις προεδρικές εκλογές στην Αυστρία όπου ο υποψήφιος της δεξιάς φαίνεται να κερδίζει το παιχνίδι...

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

 ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ     


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR
Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.