Νέα μεγάλη ανακάλυψη: Βρέθηκε «Σούπερ-Γη» σε απόσταση 33 ετών φωτός (βίντεο)

Μια νέα  μεγάλη ανακάλυψη ανακοινώθηκε την Παρασκευή (18/11). Τα νέα υπερσύγχρονα τηλεσκόπια εντόπισαν «Σούπερ-Γη» σε απόσταση 33 ετών φωτός.


Τα νέα υπερσύγχρονα τηλεσκόπια προσφέρουν εντελώς διαφορετικές προοπτικές στην εξερεύνηση του Διαστήματος, καθώς η ανθρωπότητα είναι υποχρεωμένη να στρέψει την προσοχή της στο Σύμπαν, επιταχύνοντας το ρυθμό αναζήτησης -πιθανόν- ενός νέου «σπιτιού», που θα φιλοξενήσει τις μελλοντικές γενιές. Την Παρασκευή (18/11) ανακοινώθηκε μία εξαιρετικά σημαντική ανακάλυψη, καθώς εντοπίστηκε μία «Σούπερ Γη», σε απόσταση -μόλις- 32,7 ετών φωτός από το ηλιακό μας σύστημα.

Ο πλανήτης GJ 536 b είναι τουλάχιστον πέντε φορές μεγαλύτερος από τη Γη και βρίσκεται στο σύστημα ενός κόκκινου νάνου, το οποίο είναι πιο κοντά από κάθε άλλο που έχει εκτιμηθεί κατά την αναζήτηση νέων κόσμων στον Γαλαξία, που να έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν την ύπαρξη και ανάπτυξη ζωντανών οργανισμών.

Η «Σούπερ Γη» βρίσκεται στην κατάλληλη απόσταση από τον ήλιο του συστήματος, προκειμένου να αναπτυχθεί νερό και κατ' επέκταση ζωή. Ο εξωπλανήτης είναι 5,4 φορές μεγαλύτερος από τη Γη μας. Η επιστημονική ομάδα που εντόπισε τη «Σούπερ Γη» εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα στην ίδια «γειτονιά» να εντοπιστούν και άλλοι πλανήτες με ανάλογα χαρακτηριστικά.

«Προς το παρόν είναι ο μοναδικός πλανήτης που έχουμε εντοπίσει στο συγκεκριμένο ηλιακό σύστημα, αλλά συνεχίζουμε την εξερεύνηση, με την πίστη ότι θα βρεθούν και άλλοι κόσμοι», όπως συμβαίνει σε όλα τα αστρικά συστήματα, τόνισε ο επικεφαλής. «Οι βραχώδεις πλανήτες συνήθως εντοπίζονται σε γκρουπ, ιδιαίτερα σε άστρα του συγκεκριμένου τύπου», συμπλήρωσε.

Ήδη, όπως αποκαλύφθηκε, ετοιμάζεται ένα ειδικό πρόγραμμα που θα επικεντρώσει την έρευνα στο συγκεκριμένο αστρικό σύστημα, γεγονός που αποδεικνύει τη σημασία που προσδίδουν οι επιστήμονες και η διαστημική υπηρεσία, στην ανακάλυψη της «Σούπερ Γης».
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ SO EASY ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR
πηγη
Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.