3-4 μέτρα καθημερινά θα πρέπει να κλείνει η κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ως το Eurogroup της 5ης ΔεκεμβρίουΗ κυβέρνηση θα πρέπει να κλείνει 3-4 μέτρα καθημερινά για να επιτευχθεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης ως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Στη λίστα που έχουν στείλει οι δανειστές στην κυβέρνηση, με τις υποχρεώσεις από το μνημόνιο στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, υπάρχουν 93 δράσεις και υποδράσεις, γράφει η «Καθημερινή». Και με τους δανειστές να επιστρέφουν στις 13 Νοεμβρίου σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί να διαμορφώσει τις προτάσεις του για τα «αγκάθια».
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στα ζητήματα αυτά περιλαμβάνεται η χρηματοδότηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, με την Κομισιόν να διαπιστώνει δημοσιονομικό κενό της τάξεως 0,05%-0,25%, ενώ η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι είναι πλήρως χρηματοδοτημένο λόγω της υπεραπόδοσης των εσόδων και έχει στείλει στους δανειστές τα στοιχεία. Για το 2018 το οικονομικό επιτελείο παραδέχεται ότι υπάρχει κενό της τάξης των 600 εκατ. ευρώ και για τους τρόπους κάλυψής του εξετάζεται η περικοπή των δαπανών του υπουργείου Αμυνας και η αναδιάρθρωση των κοινωνικών επιδομάτων στο πλαίσιο των προτάσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, το σημαντικότερο πρόβλημα είναι οι συλλογικές συμβάσεις, με το υπουργείο Εργασίας να επιδιώκει την επαναφορά της δυναμικής των κλαδικών συμβάσεων και τον καθορισμό του κατώτατου μισθού από τους κοινωνικούς εταίρους και τους δανειστές να ζητούν διατήρηση ισχυρών επιχειρησιακών συμβάσεων και του ορισμού του κατώτατου μισθού από το κράτος και χωρίς προσαυξήσεις.
Τέλος, σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, πρέπει να συμφωνηθεί ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας του υπερταμείου και να οριστεί το διοικητικό συμβούλιο, αλλά και να εφαρμοστεί έγκαιρα το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, κάτι που σημαίνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να ξεκινήσει τις διαδικασίες για ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ και ΟΤΕ, με την έναρξη της διαδικασίας πρόσληψης συμβούλων για αυτόν τον σκοπό

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ SO EASY ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR

Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.