Κ. Ρέγκλινγκ: «Η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές το 2017»! - Το EWG ανάβει «πράσινο φως» για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ

ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Η Ελλάδα θα αρχίσει να επιστρέφει στις αγορές το 2017, εάν συνεχίσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.«Έχουμε βοηθήσει πέντε χώρες κατά τη διάρκεια της κρίσης: Την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Κύπρο. Τέσσερις από αυτές αποτελούν τώρα ιστορίες επιτυχίας», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ σε συνέδριο στη Λευκωσία, προσθέτοντας:
«Αναμένω ότι η Ελλάδα, επίσης, μπορεί να αρχίσει να επιστρέφει στις αγορές το επόμενο έτος, αν συνεχίσει να κάνει μεταρρυθμίσεις».
Ο Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος μετείχε στο EWG, ενημέρωσε για την πορεία των βραχυπρόθεσμων μέτρων προκειμένου να υπάρξει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μέχρι το τέλος του χρόνου. 
Θετικά αποτιμήθηκε η πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων στο EuroWorking Group, που συνεδρίασε χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες, ενώ σε νέα, έκτακτη, συνεδρίασή του, το πρωί της 10ης Οκτωβρίου, λίγο πριν ξεκινήσει το προκαθορισμένο Eurogroup, θα εξεταστεί και η υλοποίηση δύο ακόμα, τεχνικών, προαπαιτούμενων: τα «Ενεργειακά» και ο διαχωρισμός της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).
Οι ρυθμίσεις για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας θα ολοκληρωθούν άμεσα, με νομοθετική ρύθμιση, ενώ τα «ενεργειακά» - αγορά Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και τέλος ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) - δεν απαιτούν καμιά νομοθετική ρύθμιση.
Θεωρείται βέβαιο ότι το EWG θα ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ, από τα οποία το 1,7 δισ. ευρώ θα πάει στην πραγματική οικονομία, σε ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Όσον αφορά την δεύτερη αξιολόγηση το πρόγραμμα είναι οι θεσμοί να φτάσουν στην Αθήνα την Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις την Τρίτη, 18 Οκτωβρίου. Θυμίζουμε ότι το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνεται την Κυριακή 16 Οκτωβρίου!

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ SO EASY ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.