Βίντεο: 10 πράγματα που δεν φαντάζεστε ότι μπορεί να κάνει το κινητό σας - Από παλμογράφος έως μικροσκόπιο

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι από τη στιγμή που ξυπνάμε μέχρι τη στιγμή που πέφτουμε για ύπνο στο κρεβάτι μας είμαστε κολλημένοι με τα smartphones μας. Ένα νέο email. Μια καινούρια ειδοποίηση στο Facebook. Η εφαρμογή για την πρόβλεψη του καιρού που μας ενημερώνει ότι θα ξεσπάσει καταιγίδα από ώρα σε ώρα.

Πάντα υπάρχει ένας λόγος για να ασχολούμαστε με τα κινητά μας τηλέφωνα και αυτό γιατί μας προσφέρουν τόσο πολλά και διαφορετικά πράγματα.
Προφανώς ξέρετε τα βασικά για το smartphone σας, αλλά υπάρχουν μερικά έξτρα πράγματα που μπορεί να κάνει, τα οποία θα σας εκπλήξουν. Εντυπωσιάστε τους φίλους σας και τον εαυτό σας με τα παρακάτω σχεδόν μαγικά πράγματα που μπορεί να κάνει το «πιστό» σας smartphone.
1) Εντοπίζει τις ρωγμές στα παράθυρα
Aν κατοικείτε σε μέρος που η εναλλαγή των καιρικών φαινομένων είναι συχνή, αυτό συνεπώς συντελεί στο να δημιουργούνται μικρές ρωγμές στα παράθυρά σας τις οποίες δεν μπορεί να εντοπίσει το γυμνό μάτι.
Αυτό με τη σειρά του έχει ως αποτέλεσμα το σπίτι σας να είναι μονίμως κρύο και οι λογαριασμοί που αφορούν στη θέρμανση να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο δίχως αποτέλεσμα.
Το Flir One add-on μπορεί να μετατρέψει το κινητό σας σε μία θερμική κάμερα. Συνδέστε απλά την Flir One για μια γρήγορη και πρώτη επισκόπηση σε προβλήματα υγρασίας, ηλεκτρολογικών και μηχανολογικών σφαλμάτων και μετατρέψτε το κινητό σας τηλέφωνο σε θερμική κάμερα.
2) Μετράει τους παλμούς της καρδιάς σας
Μπορεί gadgets όπως το Fitbit Charge και το Apple Watch να σας δίνουν στοιχεία για τους παλμούς σας, ωστόσο δεν το κάνουν λεπτομερώς. Μην κλείσετε ραντεβού στον γιατρό για να τσεκάρει την καρδιά σας, υπάρχει μία εφαρμογή smartphones, που μπορεί να το κάνει.
Το AliveCor είναι ένας παλμογράφος που το μέγεθός του δεν ξεπερνά αυτό μιας πιστωτικής κάρτας και μπορεί μέσα σε 30 δευτερόλεπτα να καταγράψει τους καρδιακούς σας παλμούς και να σας πει αν τα επίπεδα του καρδιαγγειακού σας συστήματος είναι φυσιολογικά.
3) Εμποδίζει την οδήγηση όταν είστε μεθυσμένοι

Φανταστείτε ότι είστε σε ένα πάρτι με φίλους σας. Έχετε πιει όλοι από ένα ή δύο ποτήρια κρασί και αισθάνεστε μια χαρά για να οδηγήσετε, αλλά δεν θα ήταν πιο υπεύθυνο αν γνωρίζατε 100% ποια είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεστε;
H BACtrack Skyn είναι μία ζώνη - συσκευή που μπορεί να μετρήσει τα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα σας, να ερμηνεύσει και να αποθηκεύσει τα δεδομένα και να στείλει σε ένα άλλο smartphone ή συσκευή μέσω της ασύρματης μετάδοσης. Μπορεί ακόμα να καλέσει και ταξί για εσάς.
4) Μπορεί να δει οτιδήποτε βρίσκεται κοντά σας

Η κάμερα του smartphone σας μπορεί να είναι τέλεια για selfies και για οικογενειακές φωτογραφίες. Μπορεί ωστόσο να ικανοποιήσει και την επιστημονική σας περιέργεια, λειτουργώντας ως ένα μικροσκόπιο ή μεγενθύνοντας τις φωτογραφίες που έχετε ήδη τραβήξει.
Mετατρέψτε το κινητό σας σε ένα μικροσκόπιο δοκιμάζοντας την εργαλειοθήκη Ravensburger Science X Smartscope.
5) Μετράει τη μυϊκή σας μάζαΌπως θα σας έχει ενημερώσει ήδη ο γυμναστής σας ή ο διατροφολόγος σας, η ζυγαριά δεν είναι ένας ασφαλής τρόπος για να υπολογίσετε τον δείκτη μάζας σώματος. Οι μύες ζυγίζουν πολύ περισσότερο από το λίπος, οπότε αν δείτε στη ζυγαριά δύο κιλά παραπάνω μην τρομάζετε, μπορεί να και να είναι για καλό.
Το Skulpt Scanner σας βοηθάει να έχετε μία πιο ακριβής εικόνα για τη φυσική σας κατάσταση αφού υπολογίζει αναλυτικά τη σύσταση του σώματος, και μπορεί να σας ενημερώσει για το πόσο λίπος έχετε συνολικά στο σώμα σας και πόση μυϊκή μάζα.
6) Σας ενημερώνει για τυχόν βλάβη στο αυτοκίνητό σας

Δεν παίζει ρόλο αν το αυτοκίνητό σας είναι καινούριο ή παλιό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή θα εμφανίσει κάποιο πρόβλημα.
Το Automatic Pro συνδέεται με το σύστημα του αυτοκινήτου σας και μπορεί να σας ενημερώσει τι σημαίνει το φωτάκι που ανάβει κάθε φορά στο ταμπλό του καθώς και για το αν το αυτοκίνητό σας έχει κάποια μηχανική βλάβη.
Έτσι δεν θα χρειάζεται κάθε φορά να τρέχετε στον μηχανικό αυτοκινήτων με το παραμικρό.
7) Σας υπενθυμίζει να πίνετε νερό

Οι περισσότεροι από εμάς ξέρουν ότι είναι σημαντικό να καταναλώνουμε καθημερινά μεγάλες ποσότητες νερού, ωστόσο τις περισσότερες φορές ξεχνιόμαστε και πίνουμε μόνο καφέδες και αναψυκτικά.
Η εφαρμογή Hidrate Spark και το «έξυπνο» μπουκάλι μετράει πόσο νερό έχετε καταναλώσει ημερησίως και σας ειδοποιεί κάθε φορά που πρέπει να πιείτε περισσότερο.
8) Κάνει μαθηματικές πράξεις χωρίς αριθμομηχανή
Σίγουρα το κινητό σας έχει αριθμομηχανή. Και αυτό είναι πολύ χρήσιμο όταν θέλετε να κάνετε απλούς μαθηματικούς υπολογισμούς. Τι συμβαίνει όμως όταν θέλετε να υπολογίσετε πιο περίπλοκες μαθηματικές πράξεις;
To Photomath σας λύνει τα χέρια καθώς όχι μόνο μπορεί να κάνει δύσκολες μαθηματικές πράξεις αλλά τις κάνει χωρίς καν να χρειαστεί να πληκτρολογήσετε κάτι.
Απλά βγάζετε φωτογραφία την πράξη που θέλετε να υπολογίστε και έχετε σε χρόνο ρεκόρ το αποτέλεσμά της.
9) Bελτιώνει τις επιδόσεις σας στο μπάσκετΘέλετε να πάτε τις επιδόσεις στο μπάσκετ ένα επίπεδο παραπάνω; Mπορείτε απλά να βγείτε από το δωμάτιο και να εξασκείστε στην μπασκέτα επί ώρες με τον προπονητή σας. Ή απλά μπορείτε να να χρησιμοποιήσετε τη Wilson X.
Η Wilson X είναι μια μπάλα μπάσκετ που συνδέεται μέσω app με το κινητό σας και καταγράφει το σύνολο τω επιδόσεών σας στο γήπεδο.
10) Σας βοηθάει στο ψάρεμαΚανονικά μία οικογενειακή απόδραση στη φύση είναι ο λόγος για να αφήσετε πίσω smartphone σας. Αλλά ας το δεχτούμε, διανύουμε το 2016 και η τεχνολογία μπορεί να τα κάνει όλα να δείχνουν καλύτερα.
Δοκιμάστε το iBobber. Αυτή η μικρή, στρογγυλή συσκευή μπορεί να εντοπίζει τα ψάρια, που βρίσκονται τόσο στο αλμυρό όσο και στο γλυκό νερό, βοηθώντας σας να τα εντοπίσετε ακόμη και όταν βρίσκονται 135 πόδια κάτω από την επιφάνεια.
Απλά τοποθετήστε το πάνω στην πετονιά σας και μετά κοιτάξτε την οθόνη του κινητού σας.

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ SO EASY ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR

Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.